User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 4
HELLP sendromlu hastalarda umbilikal arter doppler incelemesinin perinatal sonuçlarla ilişkisi
2005
Journal:  
Perinatoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç HELLP sendromlu hastalarda umbilikal arter doppler inceleme sonuçlarının, perinatal ve postnatal dönem fetal iyilik hali üzerine olan etkilerini belirlemektir. Yöntem Yetmiş yedi HELLP Sendromlu hasta retrospektif olarak incelendi. Doppler incelemesinde Sistol/Diastol (S/D) oranı ile diastolik akım yokluğu (DAY) ve ters akım (TA) varlığı durumları araştırıldı. Umbilikal arter doppler incelemesinde S/D 5 ve DAYTA olması durumunun perinatal mortaliteyi belirleyebilmesindeki sensitivite, spesivite, pozitif prediktif değer (PPD) ve negatif prediktif değeri (NPD) hesaplandı. Bulgular Sezaryen oranı %74 (57) idi. Sezaryen ile doğurtulanlardan 6 (%10.5)’sı obstetrik endikasyonlarla sezaryen olurken, geri kalanlarda endikasyonu fetal distress ve HELLP sendromuna bağlı maternal patolojiler oluşturmaktaydı. Toplam 77 hastanın 14’ünde (%18) takip sırasında perinatal kayıp gerçekleşti. Canlı doğan 63 bebekten 4 (%6.3)’ü postpartum dönemde kaybedildi. Umbilikal arter doppler S/D 5 olmasının perinatal mortalite riskini belirlemedeki sensitivitesi %85.7, spesivitesi %66.7, PPD’i %36.3 ve NPD’i %95.5 olarak saptandı. Sonuç HELLP sendromunun anne ve fetus açısından taşıdığı riskler göz önüne alındığında, bu gebelerde umbilikal arter doppler incelemesi hem perinatal mortalite riskinin belirlenmesi, hem de doğum zamanın planlanması için önemlidir. Normal umbilikal arter doppler akımı olması perinatal mortalitenin daha az olmasının göstergesi olabilir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Perinatoloji Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 25
Cite : 1
Perinatoloji Dergisi