Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 31
 İndirme 15
Göç ve Kültürlerarası İletişim İlişkisi Üzerine Bir Alan Araştırması
2021
Dergi:  
Journal of Humanities and Tourism Research
Yazar:  
Özet:

Teknolojik ilerlemelerle beraber iletişim ve ulaşım olanaklarının gelişmesi ulusaşırı insan hareketliliğini hızlandırmıştır. Savaşlar ve çatışmalar ise zorunlu yer değişikliklerine neden olmuştur. Bu süreçle birlikte köken ülkeler ve hedef ülkeler sosyal, politik, ekonomik ve kültürel açıdan etkilenerek farklılaşmış, göçmenlerin demografik özellikleri de değişerek çeşitlenmiştir. İnsan hareketliliği aynı zamanda bireylerin ya da kitlelerin kültürlerinin de karşılaşmasıdır. Kültürlerarası karşılaşmalar, iletişim ve uyum sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bu sorunlara yönelik çözüm arayışında kültürlerarası iletişim ve kültürlerarası iletişim yeterliliği alanları disiplinler arası araştırma ve uygulamaya olanak sağlayabilmektedir. Bu çalışmada göç ve kültürlerarası iletişim uluslararası öğrenci hareketliliği üzerinden irdelenmiştir. Bu kapsamda Ankara’da yaşayan Afgan öğrencilerin göç deneyimleri, kültürel karşılaşma süreçleri ve Afganistan’dan Türkiye’ye yönelik düzensiz göçü nasıl anlamlandırdıkları araştırılmıştır. Bu amaçlarla çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Afganistan’dan gelerek Ankara’nın çeşitli üniversitelerinde yükseköğrenimine devam eden 12 öğrenciyle görüşülmüştür. Öğrenciler amaçlı ve kartopu örneklem yoluyla belirlenmiş ve veriler betimsel analiz tekniğiyle yorumlanmıştır. Bulgular, Afgan öğrencilerin ev sahibi ülkede karşılaştıkları çeşitli sorunlar olduğunu göstermiştir. Beş tema altında kategorize edilebilecek sorunlar: dil, ekonomik yetersizlikler, kent ve yurt yaşamına uyum ve kültürlerarası karşılaşmalarda yaşanan iletişim sorunlarıdır. Araştırmanın bir diğer sonucu, öğrencilerin Afganistan’dan Türkiye’ye göçü kültürlerarası iletişim yeterliliğinin esneklik, empati ve hoşgörü boyutları ile uyumlu algıladıkları ve açıklık boyutuna uygun ifade edebildikleridir.

Anahtar Kelimeler:

A field research on immigration and intercultural communication relationships
2021
Yazar:  
Özet:

With technological advances, the development of communication and transportation capabilities has accelerated transnational human mobility. War and conflict have led to a necessary change in place. With this process, the countries of origin and the target countries have been diversified by social, political, economic and cultural influence, and the demographic characteristics of migrants have also varied. Human mobility is also the encounter of individuals or the cultures of the masses. Intercultural meetings, communications and harmony issues bring together. In pursuit of solutions to these problems, the fields of intercultural communication and intercultural communication competence can enable interdisciplinary research and application. In this study, migration and intercultural communication are focused on international student mobility. In this context, Afghan students living in Ankara have been studied how they understand immigration experiences, cultural encounters processes and irregular immigration from Afghanistan to Turkey. For these purposes, research methods have been used. 12 students from Afghanistan have been discussed at various universities in Ankara. Students are targeted and determined through the sample and the data are interpreted by the visual analysis technique. The findings show that Afghan students have a variety of problems they face in the host country. Problems that can be categorized under five topics: language, economic disadvantages, adaptation to urban and domestic life and communication problems in intercultural encounters. Another result of the study is that students migrated from Afghanistan to Turkey; they perceive the competence of intercultural communication in accordance with the dimensions of flexibility, empathy and tolerance and they can express them in accordance with the dimensions of transparency.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Humanities and Tourism Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 2.544
2023 Impact/Etki : 0.277
Journal of Humanities and Tourism Research