User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 13
 Views 24
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SERBEST ZAMAN AKTİVİTELERİNE YÖNELİK TUTUM VE ENGELLERİNİN İNCELENMESİ (MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ)
2019
Journal:  
Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin serbest zamana yönelik tutum ve engellerini bazı demografik değişkenlere göre incelemektir. Yöntem: Bu araştırmaya toplamda 807 üniversite öğrencisi gönüllü olarak katılmıştır. Öğrencilere kişisel bilgi formu ile iki farklı anket uygulanmıştır. Kişisel bilgi formunda öğrencinin yaş, cinsiyet, okuduğu fakülte ve serbest zaman etkinliklerine nerede katıldığı gibi sorular yer almaktadır. Öğrencilerin serbest zamana yönelik tutumlarını incelemek için Akgül ve Gürbüz (2011) tarafından Türkçe uyarlanması yapılan “Boş Zaman Tutum Ölçeği” uygulanmıştır. Öğrencilerin serbest zaman engellerini tespit etmek için Gürbüz, Öncü ve Emir (2012) tarafından revize edilen “Boş Zaman Engelleri Ölçeği-18” uygulanmıştır. Değişkenler arası farklılıkları tespit etmek için bağımsız değişken t-test analizi ile tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Bulgular: Serbest zaman tutumları bulgularında cinsiyete göre bilişsel ve duyuşsal alt boyutlarda, yer tercihine ve fakültelere göre duyuşsal ve davranışsal alt boyutlarda anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir (p < 0,05). Serbest zaman engelleri bulgularında ise yer tercihine göre anlamlı fark bulunamazken, cinsiyete göre birey psikolojisi ve bilgi eksikliği alt boyutlarında ve fakültelere göre ise sadece tesis/hizmet eksikliği alt boyutunda anlamlı farklılık ortaya çıkmıştır (p < 0,05). Sonuç: Sonuç olarak; öğrencilerin serbest zamanlarını kampus içerisinde değerlendirmemesindeki engellerin başında, üniversite kampusu içindeki rekreasyonel etkinliklerin ve spor alan çeşitlerinin yetersiz olması gelmektedir. Bununla birlikte hâlihazırdaki rekreasyonel etkinliklerin ve spor alan çeşitlerinin ise öğrencilerin tercihleri doğrultusunda olmaması bir diğer önemli etkendir. Anahtar Kelimeler: üniversite öğrencileri, serbest zaman tutum, serbest zaman engel

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Ulusal

Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi