User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 14
 Downloands 1
Nörofibromatozis tip-1 tanısı ile takip edilen hastalarda beyin dokusunda tanımlanan lezyonların değerlendirilmesinde ADC ağırlıklı görüntülemenin tanıdaki yeri :
2017
Journal:  
Balıkesir Medical Journal
Author:  
Abstract:

Giriş Nörofibromatozis  tip -1 genetik geçiş gösteren nörokutanöz bir sendromdur.  ADC tekniği ise NF-1 hastalığındaki mikroyapısal anormalliklerin anlaşılmasında kabul edilen tanı yöntemlerindendir. Bu çalışmada amacımız NF-1 tanısı ile beyin MRG çekilen çocuk hastalardaki lezyonların ADC ağırlıklı görüntüleme tekniği ile değerlendirilmesi Materyal-method: Kliniğimize Ocak 2010–Haziran 2015 tarihleri arasında NF-1 tanısı ile takip edilen ve beyin MRI çekilen çocuk hastaların difüzyon ağırlıklı görüntüleri ve konvansiyonel sekansları değerlendirilmiştir. Çalışmada 53 adet hastanın (21 kadın, 32 erkek), (yaş: 9,75±4.05) 89 adet lezyonu incelenmiştir. 24 adet sağlıklı bireyin beyin MR si incelenerek kontrol grubu oluşturulmuştur. Lezyonlar lokalizasyonlarına göre dört gruba ayrılarak incelenmiş olup her bir grup için mean ADC değerleri ölçülmüştür. Lezyon lokalizasyonları dentat nükleus, talamus, bazal ganglion, beyin sapı olarak belirlenmiştir. Bulgular: Lezyon sayısı dentat nukleusta 32, bazal ganglion düzeyinde 34, beyin sapı için 10 adet, talamus için 13 adettir.  Dentat nükleus, talamus, bazal ganglion, beyin sapı UBO’ (undefined bright object) lardaki ADC değerleri kontrol grubu ile kıyaslandığında belirgin olarak yüksek bulunmuştur. ADC değerleriyüksek olanlar bazal ganglianlar düzeyinde iken,düşük olanlar talamus lokalizasyondadır. Lezyon çapıbüyük olanlar talamusta iken (9,17 ±0,47 mm)küçük olanlar beyin sapı düzeyinde (6.5±0.56 mm) dir. Supra (n=47) ve infratentoriyal (n=42) UBO’ların ADC değerleri arasında istatistiksel olarak belirgin bir fark bulunmaktadır. Tartışma: NF-1 hastalarının mean ADC değerlerinin lokalizasyonlara göre değerlerinin belirlenmesi difüzyon tekniği ile yapılacak diğer çalışmalara da katkıda bulunacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Balıkesir Medical Journal

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 152
Cite : 35
Balıkesir Medical Journal