Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Türkiye Bal Arısı Populasyonlarında Ön Kanat Deformasyonları
2017
Dergi:  
Uludağ Arıcılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bal arıları, (Apis mellifera) hemen hemen tüm bireylerde aynı damar oluşumunun genel bir modelini gösteren iki çift zararlı kanada sahiptir. Kanat hücrelerinin şekilleri ile birlikte kanat damarı oluşumu, bal arısı taksonomisi çalışmaları için morfometrik karakter olarak kullanılmıştır. Bununla birlikte, bu genel damar yapısına ek olarak, bilinmeyen nedenlerle bazı bireylerde, ekstra damar oluşumları, damar bağlantıları veya mevcut damarlarda belirli bir parça kaybı görülebilir. Bu çalışmada amacımız, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki bal arısı populasyonlarının kanatlarında düzensiz damar anomalilerini araştırmaktır. Çalışmada Türkiye'de 23 ilden toplam 6681 işçi bal arısı kullanılmıştır. Anomalileri görselleştirmek için, işçi arı bireylerinin sol kanatları üzerindeki damarlarda yapısal farklılıklar fotoğraflanmıştır. Bal arısı örneklerinde, kanat damarlarında farklı tipte oluşumlar gözlenmiştir; Yeni damar oluşumları bağlantı noktaları veya eksik damarlar gibi. Toplam 13 farklı damar anomalisi tespit edilmiştir. En yaygın iki oluşum, sırasıyla marjinal hücrenin dış kenarında (oluşum 2) ve 2rs-m çapraz damarının dış yüzeyinin arka çeyreğinde (oluşum 1) meydana gelmiştir. 2rs-m çapraz damarının dış yüzeyinin arka çeyreğinde meydana gelen damar (oluşum 1) en yüksek Karadeniz Bölgesi bal arısı populasyonlarında görülmüştür. Ek olarak oluşan en yaygın damar (oluşum 2) ise Ege Bölgesi bal arısı populasyonlarında en yüksek oranda kaydedilmiştir. Kanat damarlanmasındaki diğer bozuklukların düşük oranda olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ Arıcılık Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 266
Atıf : 1.211
Uludağ Arıcılık Dergisi