Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Kesme Gül Yetiştiriciliğinde Arıtma Çamuru Uygulamalarının Bitki Gelişimi, Çiçeklenme ve Kalite Üzerine Etkisi
2017
Dergi:  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İçerdiği organik madde ve besin elementleri bakımından değerli bir ürün olan atık çamur, çevreye olumsuz etkileri önemli bir problem haline gelmiştir. Rosa canina ‘Laxa’ üzerine aşılı Rosa sp. “Akito” kesme gülünün yetiştiriciliğinde farklı dozlarda toprağa uygulanan atık çamurun (D0: % 0, D1: % 20,D2: %  40, D3: % 60), bitki gelişimi, verim ve kalite kriterleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Bitki gelişimi, verim ve kalite ile ilgili sonuçlara bakıldığında yaş ve kuru üst aksam ve kök ağırlığı, kök uzunluğu, bitki başına çiçek sayısı, çiçek sapı uzunluğu ve çapı, gonca boyu ve çapı arıtma çamuru uygulaması ile artmıştır. En iyi değerler % 40 arıtma çamuru ilave edilen uygulamada elde edilmiştir. Fakat bu oranın üzerindeki arıtma çamuru artışlarında bütün değerler azalma eğilimi göstermiştir. Araştırmada arıtma çamurunun kesme gül yetiştiriciliğinde kullanımının mümkün olduğu uygulanan tüm dozların kontrol uygulamasına göre başarılı olduğu, hem bitki gelişimi hem de kaliteyi olumlu yönde etkilediği saptanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.076
Atıf : 5.849
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi