Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Türkçe öğretmeni adaylarının öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı dersine yönelik tutumlarının incelenmesi (Kafkas Üniversitesi örneği) / Analysis of attitudes of Turkish language preservice teachers towards instructional technologies and material
2016
Dergi:  
Okuma Yazma Eğitimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Günümüzde gelişen teknoloji ve hızla değişen koşullar bireyleri bu gelişme ve değişmelere adapte olmak zorunda bırakmıştır. Özellikle eğitim-öğretim süreçlerinin içinde bulunan öğretmenlerin bu gelişmelere ayak uydurmaları ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerekir. Derslerde kullanılan araç-gereçlerin öğrencilerin yaş, cinsiyet ve eğitim durumlarına hitap etmesi ya da yenil ve güncel materyallerin kullanılması bu yeniliklerin takibi ile mümkün olacaktır. Buradan yola çıkılarak, bu çalışmada, Türkçe öğretmen adaylarının öğretim teknolojileri ve materyal dersi ile ilgili tutumları incelenmiştir. Bu tutumların yaş, cinsiyet, mezun olunan lise türü açısından anlamlı bir farklılık gösterip göstermediği tespit edilmiştir. Çalışmanın evrenini; Türkçe öğretmenliği bölümünde 2. sınıfta öğrenim gören 66 öğrenci oluşturmuştur. Veriler; (Çetin, Bağçeci, Kinay ve Şimşek, 2013) tarafından geliştirilen “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersine Yönelik Tutum Ölçeği” ile toplanmıştır. Uygulama dönem başında, ders öncesi ve dönem sonunda, ders sonrası yapılmıştır. Ders öncesi ve sonrası tutum düzeyleri karşılaştırılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; Türkçe öğretmen adayların Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı dersine yönelik tutumları; ders öncesi ve ders sonrası çok değişiklik göstermemekle birlikte ders sonrasında ortalamalar biraz daha yüksek çıkmıştır. Diğer bir bulgu ise kız öğrencilerin derse yönelik tutumlarının erkek öğrencilere göre daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Anne eğitim durumu değişkeniyle ilgili anlamlı bir farklılık tespit edilirken, baba eğitim durumu değişkenin öğrencilerin derse yönelik tutumları üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Okuma Yazma Eğitimi Araştırmaları

Dergi Türü :   Uluslararası

Okuma Yazma Eğitimi Araştırmaları