Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Otopark Alanlarının Tasarım İlkeleri ve Kullanıcı Talepleri: Süleyman Demirel Üniversitesi Yerleşkesi Örneği
2019
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya nüfusunun hızla artması, teknolojik ve ekonomik gelişmeler ve yükselen refah düzeyi neticesinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de araç sayısı çoğalmış ve otopark alanlarına olan ihtiyaç artmıştır. Kentlerdeki artan otopark ihtiyacı otopark tasarımının önemini ön plana çıkarmakla birlikte, ülkemizde otopark alanlarının peyzaj tasarımı ile ilişkisini ortaya koymaya yönelik sınırlı sayıda araştırma bulunmaktadır. Bu nedenle bu çalışma, üniversite yerleşkelerindeki otopark alanlarının kullanıcı tercihleri ve ekolojik prensipler doğrultusunda tasarımını Süleyman Demirel Üniversitesi örneğinde ortaya koymayı amaçlamaktadır. Araştırmanın yöntemini alanın fiziksel analizi ve yerleşke kullanıcıları ile yapılan bir anket çalışması oluşturmaktadır. Bu kapsamda, öncelikle yerleşkedeki her bir otoparkın mevcut durumu peyzaj tasarım kriterleri açısından incelenmiş ve bu alanlar ile ilgili sorunlar ve eksiklikler ortaya konulmuştur. Daha sonra üniversite yerleşkesini kullanan insanların otoparklar ile ilgili kullanım alışkanlıkları ile tercih ve beklentilerini belirlemek amacıyla üniversitede görev yapan akademik ve idari personel arasında kapsamlı bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular doğrultusunda, üniversite yerleşkesindeki otoparklar için insanların kullanım tercihlerini ve ekolojik tasarım prensiplerini ön plana alan tasarım önerileri geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Design Principles of Parking Areas and User Requirements: Suleyman Demirel University Placement Example
2019
Yazar:  
Özet:

As a result of the rapid growth of the world’s population, technological and economic developments and the rising level of well-being, the number of vehicles in our country has increased and the need for parking areas has increased. While the increasing parking need in cities highlights the importance of parking design, there is a limited number of research in our country to reveal the relationship of parking areas with landscape design. Therefore, this study aims to show the design of the parking spaces in the university settlements in accordance with the user preferences and ecological principles in the example of Suleyman Demirel University. The method of the research is formed by a physical analysis of the area and an inquiry work with the locations users. In this context, the current state of each parking in the settlement was first examined in terms of landscape design criteria and problems and shortcomings related to these areas were revealed. A comprehensive survey was subsequently conducted between the academic and administrative staff working at the university in order to determine the use habits and preferences of people using the university location and their parking habits. According to the findings obtained, design recommendations have been developed to focus on people’s use preferences and the principles of ecological design for parking in the university settings.

Anahtar Kelimeler:

Principles Of Parking Lots Design and User Requirements: A Case Study Of Suleyman Demirel University Campus In Isparta, Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

The rapid increase in the world population, technological and economic developments and the consequent rising welfare level in human life, the need for parking spaces has been increased in line with the increasing number of vehicles in our country as well as in all over the world. Although the increasing car park needs in urban areas brings the importance of parking lot design into prominence, there are limited numbers of research on the relationships between parking lot and landscape design in our country. Therefore, this study aims to reveal the design of parking lots in university campuses in accordance with user preferences and ecological principles in the case of Süleyman Demirel University. The methods of the research are consisted of physical analysis of the campus site and a questionnaire survey carried out among campus users. In this context, the existing situation of each parking lot in the campus was evaluated in terms of landscape design principles and problems related to these areas were first determined. Then a questionnaire survey was carried out among academic and administrative personal working in the university campus in order to determine their use patterns, preferences and expectations about campus parking lots. In the lights of the findings, design proposals considering the user preferences and ecological design approaches were developed for parking lots of the university campus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.454
2023 Impact/Etki : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi