Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Malatya İl Merkezi ve İlçelerinde Süt Sığırcılığı Yapan İşletmelerde Kullanılan Yem Çeşitleri ve Uygulanan Yemleme Şekilleri&
2022
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Malatya ili ve ilçelerinde süt üretimi yapan işletmelerde kullanılan yem çeşitleri ve yemleme şekillerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmanın ana materyalini, Malatya ili merkez ve ilçelerindeki Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı üyelerden rastgele seçilen 246 üye ile yapılan anket sonuçları oluşturmuştur. Elde edilen sonuçlara göre, süt sığırı işletmelerinin en yoğun olduğu ilçelerin Yazıhan, Yeşilyurt ve Arguvan ilçelerinde bulunduğu belirlenmiştir. Eğitim düzeyleri bakımından, yetiştiricilerin %57.3’sinin lise, %23.6’sının ise ortaokul mezunu olduğu saptanmıştır. Üreticilerin çoğunun 36-45 ile 46-55 yaş arağında olduğu görülmüştür. Sığırcılık konusunda eğitim alan üreticilerin oranının %13.6’dır. Arazi büyüklüğü bakımından işletmelerin %54.0’ünün 51-100 dekar, %38.9’unun ise 0-50 dekar araziye sahip olduğu saptanmıştır. İşletmelerin kaba yem üretmek için kullandıkları arazi genellikle 1-50 dekar aralığındadır. İşletmelerde kaba yem olarak genellikle, mısır silajı, kuru yonca, buğdaygil samanı ve fiğ yetiştirilmektedir. İşletmelerin %13.0’ü ekim yapacak arazileri olmadığında kaba yem üretimi yapmamaktadır. İşletmelerdeki hayvanlar genelde günde iki kez yemlenmekte olup, günde 3 veya 1 kez yemleme yapılanların oranı çok azdır. Sonuç olarak, süt sığırcılığı yapılan işletmelerde kombine verimli ırkların melezlerinin daha çok tercih edildiği, işletmelerin çoğunun ihtiyaç duydukları kaba yemin tamamını üretemediği, bazı işletmelerde ise hiç kaba yem üretilmediği, yemleme şekilleri ve yem çeşitlerinin farklılıklar gösterdiği söylenilebilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi