Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Erzurum’daki Suriyeli Sığınmacıların Kentsel Entegrasyonu
2020
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Suriye’de 2011 yılının mart ayında patlak veren, Esad rejiminin silahlı müdahalesiyle birlikte iç savaşa dönüşen olaylar silsilesi, Türkiye’ye doğru yoğun bir göç dalgasını oluşturmuştur. İlk başlarda sığınmacılar sadece sınır illerinde ve kamplarda ikamet etseler de iç savaşın uzaması ile kamp sayısı yetersiz kalmış ve ardından Suriyeliler, kamplardan ayrılarak neredeyse ülkenin tamamına dağılmışlardır. Bu çalışmada, Suriyeli sığınmacıların Erzurum’daki kentsel entegrasyon sürecini analiz etmek ve savaşın bitmesi durumunda sergileyecekleri tutumu tespit etmek amaçlanmıştır. Araştırmada Erzurum’da farklı mahallelerde ikamet eden 50 Suriyeli sığınmacı ile yüz yüze yapılan anketler kullanılmıştır. Anketlere katılanların tamamı aile reisi veya o rolü üstlenen kişilerden oluşmaktadır. Anket sonuçları frekans (f) ve yüzde (%) kullanılarak analiz edilmiştir. Bu bağlamda Erzurum’da yaşayan Suriyelilerin; ülkeye uyum sürecinde en çok karşılaştıkları sorunun Türkçe dilini düzgün konuşamama olduğu; şehre uyum sürecinde karşılaştıkları en büyük sorunun ise sert geçen hava koşulları ve iş imkânlarının yetersizliği olduğu; ama yine de %66’sının başka bir yere göç etmek istemediği; %56’sının 1.5-2 yıldır ikamet ettiği; %84’ünün devlet yardımlarından haberdar olduğu; %66’sının Halep’ten geldiği; savaşın bitmesi durumunda %80’inin geri dönme isteğinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Erzurum’daki Suriyeli Sığınmacıların Kentsel Entegrasyonu
2020
Yazar:  
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.371
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences