Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Kuzeybatı Anadolu (Avunya) Halı ve El Dokumaları Envanteri 2003
2004
Dergi:  
Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye Bilimler Akademisi Türkiye Kültür Sektörü (TÜBA-TÜKSEK) etnografya envante­ri kapsamında 2002 yılında başlatılan "Kuzey­batı Anadolu (Avunya) Halı ve El Dokumaları" envanter çalışmaları 2003 yılında Öncelikle Ça­nakkale ilinin Ayvacık, Ezine ve Bayramiç ilçe­lerinin köylerinde gerçekleştirilmiştir. Halı ve el dokumaları konusundaki araştırma projemizin coğrafi yeri olan Avunya bölgesi, Kazdağı'nın kuzeydoğu eteklerinde, Çanakka­le ilinin Lapseki, Çan, Biga, Ezine, Bayramiç ve Yenice ilçeleri ile Balıkesir ilinin Gönen, Ed­remit, Balya, Havran ilçelerinin çevrelediği alan içindedir. Bölgenin bu konumuna bakıldığında Kazdağının eskil yollarının düğüm noktasında olduğu görülür; Edremit Körfezine, Marmara Denizi­ne, Çanakkale Boğazına ya da Balıkesir'e ulaş­mak kolaydır. Ulaşım kolaylığı, bölgede top­lumsal bir hareketlilik, ticari ve kültürel ileti­şimde çeşitlilik yaratmış, yöre halı ve el doku­malarına da birçok özellik kazandırmıştır. 2003 yılı alan araştırmaları sırasında, Avunya bölgesinin merkezi olan Yenice ilçesine yakla­şıldığı ölçüde Avunya halı ve el dokumalarının karakteristiğim taşıyan dokumalarının daha da çeşitlendiği görülmüştür. Araştırma konumuz kapsamındaki dokuma örneklerinin malzeme­leri, tekniği süslemeleri renk ve kullanım özellikleri çok boyutlu yaklaşımlar ve değerlen­dirmeler ışığında incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi