Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Çocuk Acil Servisine Ateş Şikayeti ile Başvuran Hastaların Kısa Dönem Sonuçları
2020
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çocuk acil servisine ateş şikayeti ile başvuran hastaların genel özelliklerinin incelenmesi, ailelerin sosyo-demografik özelliklerinin acil servise başvuru ile arasındaki ilişkinin saptanması, düzenlenen tedaviler ile ateşin düşme süresi arasındaki ilişkinin araştırılması ve ateşin acil servis başvurusu sonrasındaki dönemde çocuk ve ailenin yaşamına etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışma grubu 5 Mart- 31 Mayıs 2009 tarihleri arasında çocuk acil servisine ateş şikayeti ile başvuran ve ölçülen aksiller ateş düzeyi 38 °C ve üzeri olan hastalardan oluşmaktadır. Hastaların fizik muayeneleri yapılarak, tanılarına uygun tedavileri düzenlenmiş ve ebeveynlerden ailelerin sosyo-demografik özellikleri hakkında bilgiler alınmıştır. Yedi-10 gün sonra ulaşılan ebeveynlere ateşin düşme süresi, bu süreçte başka bir sağlık kuruluşuna başvurup başvurma gereksinimi olup olmadığı, ateşi düşürmek için kullanılan yöntemler ve çocuğun okula devamsızlık yapıp yapmadığı ile ilgili sorular sorulmuştur. Bulgular: Çalışmaya 245 hasta dahil edilmiş, 7-10 gün sonraki kontrollerde 17 ebeveyne ulaşılamadığı için çalışma 228 hastanın verileri üzerinden tamamlanmıştır. Olguların %73,1’lik kısmı ateş başladıktan sonraki ilk 24 saat içerisinde acil servisimize başvurmuştur. Toplam 57 hastaya (%23,3) sadece antipiretik tedavi reçete edilirken, 181 hastaya (%73,9) antipiretik ve antibiyotik tedavisi reçetelenmiş, yedi hasta (%2,9) ise hastaneye yatırılarak tedavi edilmiştir. Verilen tedavi ile 189 hastanın (%82,8) ateşinin düştüğü, 39 hastanın ise (%17,2) tekrar bir sağlık kuruluşu başvurusu olduğu öğrenilmiştir. Yedi yaş ve üzeri çocuklarda okul devamsızlık durumu ise %72,9 olarak saptanmıştır. Sonuç: Biz, acil servisi yoğun sağlık kuruluşlarında dahi ateşle başvuran hasta ve hasta yakınlarının kaygılarını giderme ve eğitimi için vakit ayrılması gerektiğini düşünmekte, antibiyotik tedavisinin azaltılıp ilk başvuruda semptomatik tedavi verilmesini önermekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

The short-term results of patients with a fire complaint to the child emergency service
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim is to study the general characteristics of the patients who apply to child emergency service with a fire complaint, identify the relationship between the socio-demographic characteristics of the families and the emergency service application, investigate the relationship between the organized treatments and the time of the fire falls and evaluate the effects of fire on the life of the child and the family in the period after the emergency service application. Method: The work group consists of patients who apply to the child emergency service with a fire complaint from 5 March to 31 May 2009 and measure the incidents with a fever level of 38 °C and above. Physical examinations of patients were carried out, treatment according to their diagnosis was organized and information was received from the parents about the socio-demographic characteristics of the families. Seven to 10 days later, parents were asked about the time of the fire falls, whether they need to apply to another health institution during this process, the methods used to reduce the fire, and whether the child has continued to go to school. Results: The study included 245 patients, and the study was completed through data of 228 patients, as 17 parents were unaccessful in 7-10 days after checking. 73.1 percent of the incidents have applied to our emergency service within the first 24 hours after the fire began. In total, 57 patients (23.3%) were prescribed only antipyretic therapy, 181 patients (73.9%) were prescribed antipyretic and antibiotic therapy, and seven patients (2.9%) were hospitalized. With the treatment given, 189 patients (82.8 percent) fell with fever, and 39 patients (17.2 percent) re-applicated to a healthcare facility. In children over the age of seven, school failure is 72.9%. Result: We consider that even in the emergency care-intense health institutions, the patient and the patient’s relatives who apply for fire should have time to resolve their concerns and training, we recommend reducing antibiotic therapy and giving symptomatic treatment at first application.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
Bağcılar Tıp Bülteni