Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 18
GELENEKSEL VE İNTERNET GAZETELERİNİN KÜLTÜR-SANAT HABERLERİNE YAKLAŞIMI
2012
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kitap, dergi, gazete gibi basım teknolojisine ve radyo-televizyon gibi elektro-manyetik teknoloji üzerine kurulu araçlara dayalı kitle iletişimi, geçtiğimiz yüzyılın sonlarında internet’in keşfi ile yeni ve farklı bir boyut kazanmaya başlamıştır. Nerdeyse tüm sektörlerde kullanılır hale gelen internet teknolojisi 20. yüzyılın sonunda medya sektörünün de ilgisini çekmiştir. Medya yöneticileri daha ucuz ve daha fazla kitleye haber sunma olanağı sağlayan interneti etkin bir şekilde kullanarak gazetelerini internet ortamına taşımışlardır. Bu durum yeni bir kitle iletişim aracı olan internet gazeteciliğini ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmada, geleneksel gazeteler ile internet gazeteleri karşılaştırılarak, internetin gazetecilik için sağladığı avantajlar ve dezavantajlar ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda, Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Yeni Şafak ve Zaman’ın geleneksel ve internet gazeteleri, 10 gün süreyle incelenmiştir. İncelemede özellikle geleneksel ve internet gazetelerinin, kültürsanat sayfalarına girilen haber ve fotoğraf sayıları tespit edilerek karşılaştırmalar yapılmıştır. Elde edilen bulgular değerlendirildiğinde, Türkiye’de internet gazeteciliğinin gelişim aşamasında olduğu, sağladığı olanaklar ile birçok anlamda geleneksel gazeteciliği etkilediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

the approach to cultural news of traditional and internet newspapers
2012
Yazar:  
Özet:

the book magazine newspaper has started to gain new and different size with the discovery of the internet in the late century where the mass communication based on the vehicles installed on the electromagnetic technology such as printing technology and radiotelevision has started to gain new and different size with the discovery of the internet in which it is used in all sectors. the media managers who received interest in the media sector at the end of the 20 century have been identified in the internet effectively using the internet to provide news to the cheaper and more audience, and this situation reveals the internet journalism with a new audience communication tool, and in this study, with traditional newspapers, and the advantages of the turkish newspapers were evaluated in the context of the development of the turkish journalism of the time of the turkish journalism and the turkish journalism of the turkish newspapers in the time, and the turkish journalism of the turkish newspapers, and the turkish newspapers, and the turkish newspapers, and the turkish newspapers, and the turkish newspapers, which have been evaluated in this study

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.546
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi