Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 32
 İndirme 11
2003 IRAK İŞGALİ'NİN FELSEFESİ
2020
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumu çevreleyen dünya duyumların, imgelerin ya da düşüncelerin bileşme biçimi hakkındaki -mitik temalarınyasalarıdır. Sembollerin inşa edilişi -söylemlerin otorite statüsünün- bireysel organizmanın sınırları dışında kalankültür kalıplarının gerçekliğine yönelik nesnel bir eylem olmasıdır. Tarihçinin tarihsel bağlama ilişkin kri, bir toplumsal durumu tanımlayabileceği dil kullanımının farklı düzeyleri arasındaki felse akımdan öğrenilecek farkındalıklardır. Bireysel hayat, toplu bilinç hallerinin dile getirdiği simgeler topluluğunun tasarımlarındaki tözde bulunmaktadır. İktidar ile hakikat arasındaki ilişki, insanın kendisinin seçmemiş olabileceği sembolik sistemler ve söylemler çerçevesinde derinleşen bir düşüncedir. Gerçek dünya -hakikatlerin eşliğinde- kendi anlamlarını doğru ile yanlış arasındaki tüm belirtilerin verdiği olguların özünde saklamaktadır. Makalemde Amerika'nın, İsrail'in güvenliğini ve Ortadoğu'daki istikrarını sağlamak için Irak coğrafyası üzerindeki teolojik yaklaşımları, güç mücadelesi ekseninde ortaya konulacak ve değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Toplumu çevreleyen dünya; duyumların, imgelerin ya da düşüncelerin bileşme biçimi hakkındaki -mitik temalarınyasalarıdır. Sembollerin inşa edilişi -söylemlerin otorite statüsünün- bireysel organizmanın sınırları dışında kalankültür kalıplarının gerçekliğine yönelik nesnel bir eylem olmasıdır. Tarihçinin tarihsel bağlama ilişkin kri, bir toplumsal durumu tanımlayabileceği dil kullanımının farklı düzeyleri arasındaki felse akımdan öğrenilecek farkındalıklardır. Bireysel hayat, toplu bilinç hallerinin dile getirdiği simgeler topluluğunun tasarımlarındaki tözde bulunmaktadır. İktidar ile hakikat arasındaki ilişki, insanın kendisinin seçmemiş olabileceği sembolik sistemler ve söylemler çerçevesinde derinleşen bir düşüncedir. Gerçek dünya -hakikatlerin eşliğinde- kendi anlamlarını doğru ile yanlış arasındaki tüm belirtilerin verdiği olguların özünde saklamaktadır. Makalemde; Amerika'nın, İsrail'in güvenliğini ve Ortadoğu'daki istikrarını sağlamak için Irak coğrafyası üzerindeki teolojik yaklaşımları, güç mücadelesi ekseninde ortaya konulacak ve değerlendirilecektir.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 293
Atıf : 1.058
2023 Impact/Etki : 0.279
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi