Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
Karşılaştırmalı Hukuk Işığında Türk Hukukunda Tescilsiz Sınaî Ürünlerin Haksız Rekabet Hükümleri İle Korunması
2012
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk fikri mülkiyet sistemi 1995 yılında modernize edilmiştir. Bu sistemin bir parçası olarak patent, faydalı model ve tasarım gibi fikri ürünlere özgü hukuki düzen- lemeler yapılmıştır. Yasa koyucular buluş ve tasarım sahibine münhasır yetkiler vererek bir süre fikri ürününü rekabete karşı korur. Fikri ürünü korumakla yasa koyucular, ilgili ürün grubunda pazardaki rekabetin süreli olarak sınırlandığının, hatta somut olaya bağlı olarak yok edilebileceğinin farkındadır. Yasa koyucular, buluşların ve özgün tasarımla- rın promosyonu ile serbest rekabet arasında denge kurarlar. Bu dengenin sağlanabil- mesi bakımından fikri mülkiyet korumasının süreli olması işin doğası gereğidir. İşte tam burada tescilsiz fikri ürünlerin hangi şartlarda korunacağı sorusu akla gelmektedir. Bu konu Türk hukukunda özel olarak düzenlenmemiş olup, sorunun çö- zümü doktrin ve içtihat hukukuna kalmıştır. Sorun, başka hukuklarda da önemli tartış- malara yol açmıştır. Elinizdeki çalışmada karşılaştırmalı hukuk ışığında bir inceleme yapılmıştır. Bu yapılırken özellikle Türk içtihat hukukunda benimsenen yaklaşımın kritiği yapılarak öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

In the light of comparative law, the protection of unregistered test products in Turkish law with unfair competition provisions
2012
Yazar:  
Özet:

The Turkish intellectual property system was modernized in 1995. As part of this system, patents, useful models and designs have been made with legal arrangements that are specific to intellectual products. The lawmakers give the inventory and design owner the exclusive powers to protect the intellectual product from competition for a while. By protecting the intellectual product, the lawmakers are aware that the competition in the market in the relevant product group is temporarily limited, and that it can even be destroyed due to a concrete event. The lawmakers balance between the inventions and the original design – the promotion of the rhinos and the free competition. This balance can be achieved - in the meantime, the protection of intellectual property is due to the nature of the work. Here is the question of which unregistered ideas products will be protected under what conditions. This issue is not specially regulated in Turkish law, and the problem remains in the doctrine and drinking law. The issue has led to significant disputes in other laws. You have done a comparative study in the light of the law. This was made in particular by criticizing the approach adopted in the Turkish drinking law.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 4.995
Quarter
Hukuk Temel Alanı
Q3
40/58

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi