Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 894
 İndirme 36
 Sesli Dinleme 4
ÖMER SEYFEDDİN’İN “BEŞERİYET VE KÖPEK” HİKÂYESİNDE MEDENİYETİN TEMSİLİ OLARAK “KÖPEK”
2020
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Ömer Seyfettin, fikirleriyle, makaleleriyle ve hikâyeleriyle Türk edebiyatının önemli bir ismi olarak adını edebiyat tarihine yazdırmıştır. Eserlerinde milli tarih ve kültüre ait unsurları ağırlıklı olarak kullanmasının yanı sıra Batılılaşmanın sembolik düzeyde tartışmasına da sıkça yer vermiş bir yazardır. Türk toplumunun değişim ve yenileşme sürecinde yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileriyle adından sıkça söz ettirmiştir. Bu çalışmada Ömer Seyfettin’in “Beşeriyet ve Köpekler” hikâyesinde üç temel düşüncenin vurgusu üzerinde durulacaktır. Doğulu toplumların geri kalmışlığının batılı bir nazarla eleştirisi, medeniyetin doğuşunda köpeğin rolü üzerine düşünceler ve akıl ile kalbin mukayesesi. Ayrıca Doğu-Batı mukayesesinde karşımıza çıkan ‘köpek’ hem Ömer Seyfettin hem de Peyami Safa’nın “Fatih-Harbiye” romanı üzerinden mukayese edilerek izaha çalışılacaktır. İki metin, metinlerarasılık düzleminde ele alınırken aynı zamanda Batı’yı temsil etme noktasında ‘köpek’ üzerinden vurgulanan değerler edebiyat sosyolojisi açısından değerlendirilmeye tabi tutulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Omer Seyfeddin's story "The Dog and the Dog" as the Council of Civilization "The Dog"
2020
Yazar:  
Özet:

Omer Seyfettin, with his ideas, articles and stories, wrote his name as an important name of Turkish literature in literary history. In his works he used the elements of national history and culture primarily, as well as a writer who frequently participated in the debate of Westernization at the symbolic level. He has often mentioned his name with the difficulties and solutions proposed by the Turkish society in the process of change and renewal. This study will focus on the emphasis of three basic thoughts in the story of Omer Seyfettin's "Humanity and Dogs". The criticism of the retardation of Eastern societies with a western nazar, the thoughts on the role of the dog in the birth of civilization and the comparison of mind with heart. In addition, in the Eastern-West comparison, the 'dog' that we encounter will be explained by comparing both the Omer Seyfettin and Peyami Safa's "Fatih-Harbiye" novel. The two texts will be discussed in the intertext level while also the values emphasized by the 'dog' in the point of representation of the West will be subject to evaluation from the literary sociology perspective.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.595
2023 Impact/Etki : 0.25
Gaziantep University Journal of Social Sciences