Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Bekçi İmajı Ölçeği’nin Geliştirilmesi
2023
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bekçilerin görev yaptıkları çarşı veya mahallelerde topluma sundukları hizmetin, görevlerini yerine getirirken gerçekleştirdikleri sözlü veya sözsüz iletişim faaliyetlerinin ve davranışlarının toplum tarafından nasıl algılandığı bekçi imajını belirlemektedir. Bu araştırmada toplumun bekçi imajını ölçmeye yönelik ölçme aracının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Veriler, açımlayıcı (AFA) ve doğrulayıcı faktör analizi (DFA) uygulamak üzere toplam 664 katılımcıdan oluşan iki araştırma grubundan elde edilmiştir. AFA ölçme aracının, toplam varyansın %65.37’sini açıklayan ve 35 maddeden oluşan beş faktörlü bir yapıdan oluştuğunu göstermiştir. Bu beş faktör “Tatmin”, “Tutum”, “İletişim”, “Mesleki Yeterlilik” ve “Saygınlık” olarak adlandırılmıştır. DFA sonucunda 34 madde ve beş faktörden oluşan yapıya ait uyum indekslerinin yeterli olduğu görülmüştür. Güvenirlik analizi kapsamında hesaplanan Cronbach alfa iç tutarlık katsayısı AFA uygulanan grup için .97, DFA uygulanan grup için .96 olarak bulunmuştur. Madde analizi sonuçları, ölçekte yer alan maddelerin ayırt edicilik düzeylerinin ve toplam puanı yordama gücünün yeterli düzeyde olduğunu göstermiştir. Yapılan analizler sonucunda Bekçi İmajı Ölçeği’nin geçerliği ve güvenirliği kanıtlanmış bir ölçme aracı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Development Of The Night Watchman Image Scale
2023
Yazar:  
Özet:

The service that the night watchmen provide to the society in the bazaars or neighborhoods where they work, how the verbal or non-verbal communication activities and behaviors they perform while performing their duties are perceived by a society determines the night watchman image. This research, it is aimed to develop a measurement tool to measure the night watchman image in society. The research was carried out considering the scale development stages. The data were obtained from two research groups consisting of a total of 664 participants to apply exploratory (EFA) and confirmatory factor analysis (CFA). EFA showed that the measurement tool consisted of a five-factor structure consisting of 35 items that explained 65.37% of the total variance. These five factors were named “Satisfaction”, “Attitude”, “Communication”, “Professional Qualification” and “Prestige”. As a result of the CFA, it was seen that the fit indexes of the structure consisting of 34 items and five factors were sufficient. The Cronbach's alpha internal consistency coefficient calculated within the scope of reliability analysis was found to be .97 for the group in which EFA was applied, and .96 for the group in which CFA was applied. The results of the item analysis showed that the discrimination levels of the items in the scale and their predictive power of the total score were sufficient. As a result of the analyzes made, it was concluded that the Night Watchman Image Scale is a measurement tool with proven validity and reliability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.597
2023 Impact/Etki : 0.3
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi