Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
SAĞLIKTA DİJİTALLEŞME VE KİŞİSEL SAĞLIK VERİLERİNİN KORUNMASI
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin gelişmesi ile kâğıt üzerinde yapılan işlemler, daha hızlı ve etkin olarak dijital ortama aktarılmaktadır. Ancak hayatımızı kolaylaştıran bu dijital platformlar bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Zira kişisel veriler bu dijital ortamlarda toplanmakta, işlenmekte ve paylaşılmaktadır. Bu bağlamda sağlık verilerin mahremiyetinin sağlanamaması gibi bir sorun ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmanın amacı, dijitalleşme ile birlikte sağlık kurumlarının durumunu ortaya koymak ve dijitalleşmenin sonuçlarından birisi olan kişisel sağlık verilerinin korunması konusu üzerinde durulmaktadır. Bu bağlamda mahremiyet kavramına vurgu yapılmakta ve kişisel sağlık verileri korunması için gerekli yasal düzenlemelere değinilmektedir. Çalışmanın sonucunda, teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte her alanda olduğu gibi sağlık alanında da dijitalleşmenin oldukça ilerlediği görülmektedir. Ancak sağlık verilerinin mevcut durumda tam olarak korunamadığı dikkati çekmektedir. Hastaların kişisel sağlık verilerinin tam olarak korunmadığını düşünmesi ise çok önemli sorunlara sebep olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Protecting and protecting personal health data
2020
Yazar:  
Özet:

With the development of technology, processes on paper are transmitted to the digital environment faster and more effectively. But these digital platforms that make our lives easier bring some risks with us. Personal data is collected, processed and shared in these digital environments. In this context, there is a problem that the privacy of health data is not guaranteed. The aim of this study is to reveal the status of health institutions along with digitalization and to protect personal health data, which is one of the consequences of digitalization. In this context, the concept of privacy is emphasized and referred to the necessary legal arrangements for the protection of personal health data. According to the study, with the progress of technology every day, the digitalization in the field of healthcare has been significantly advanced, as in every field. However, he notes that the health data is not fully protected in the current situation. The fact that patients believe that their personal health data is not fully protected causes significant problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 380
2023 Impact/Etki : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal