Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 51
 İndirme 9
LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİSİNİN KULLANILMASINA YÖNELİK BİR VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ VE LOJİSTİK ŞİRKETİ UYGULAMASI
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde lojistik ve daha genel kapsamda tedarik zinciri sektörlerindeki işletmeler her geçen gün daha da karmaşık bir yapı içerisinde mevcut iş akışlarını ve faaliyetlerini sürdürmektedirler. Söz konusu bu karmaşık ve geniş yapı içerisinde işletmeler çoğu zaman bir takım zorluklar ve sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Ayrıca lojistik işletmeler iş akışlarını yerine getirirken gerek dış kaynak kullanımıyla gerekse de işletme içerisinde üretilen teknolojiler ve sistemler kullanırlar. Bununla beraber teknolojinin köklü değişiminden diğer bütün işletmeler gibi lojistik şirketleri de etkilenmektedir. Bu kapsamda lojistik sektörünün dijitalleşmesi ve iş süreçlerinin daha şeffaf ve izlenebilir bir şekilde gerçekleştirilmesi adına yıkıcı bir teknoloji olarak adlandırılan blokzinciri teknolojisinin lojistik ve tedarik zinciri sektörlerinde kullanılmasına yönelik çalışmalar ve uygulamalar önem kazanmıştır. Bu çalışma kapsamında blokzinciri teknolojisinin lojistik ve tedarik zincirinde kullanılmasına yönelik vaka analizi incelemesi yapılmış ve bu vaka analizinin uygun metodoloji yöntemleri kullanılarak bir lojistik şirketinde uygulama çalışması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A case analysis of the use of blockchain technology in the logistics sector and the application of the logistics chain
2020
Yazar:  
Özet:

Today, in the logistics and more generally supply chain sectors continue their current workflows and activities in a more complex structure every day. Within this complex and extensive structure, often face a number of challenges and problems. In addition, the logistics enterprises use technology and systems produced within the enterprise while performing their workflows, either using external resources or using external resources. However, the radical change in technology is affected by logistics companies like all other. In this context, the research and application of the blockchain technology, called a devastating technology for the digitalization of the logistics sector and for the more transparent and traceable implementation of business processes, has gained importance in the logistics and supply chain sectors. In the framework of this study, a case analysis examination for the use of blockchain technology in the logistics and supply chain was conducted and the application of this case analysis in a logistics company was conducted using appropriate methodological methods.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.784
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi