Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Koagülasyon/Flokülasyon Prosesiyle Peyniraltı Suyunun Fizikokimyasal Arıtılabilirliği
2011
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, peyniraltı suyunun koagülasyon/flokülasyon yöntemiyle fizikokimyasal arıtılabilirliği araştırılmıştır. Çalışma kapsamında, koagülant olarak alüminyum sülfat (alum), demir (III) klorür ve demir (II) sülfat kullanılmıştır. Koagülasyon/flokülasyon yönteminde farklı pH değerlerinin ve koagülant dozajlarının etkisi karşılaştırılmış ve optimum şartlar en yüksek kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) ve askıda katı madde (AKM) giderme verimine göre belirlenmiştir. Koagülant ile polielektrolit birlikte kullanılarak polielektrolitin farklı dozajlarının etkisi de çalışılmıştır. Alum, demir (III) klorür ve demir (II) sülfat için optimum pH (alum için: 6, demir (III) klorür için: 5, demir (II) sülfat için: 5), koagülant dozu (alum için: 300 mg/L, demir (III) klorür için: 400 mg/L, demir (II) sülfat için: 400 mg/L) ve polielekrolit dozu (her üç koagülant için: 20 mg/L) bulunmuş ve bu optimum alum, demir (III) klorür ve demir (II) sülfat değerlerinin kullanılması sonucu sırasıyla %34, %31 ve %29 KOİ giderme verimi ve %90, %92 ve %80 AKM giderme verimi elde edilmiştir. Polielektrolit ve koagülant dozunun birlikte kullanılması ile, yalnız koagülant kullanılması durumuna göre çamur hacmi üretimi alum için %45, demir (III) klorür için %32 ve demir (II) sülfat için %23 azalmıştır. Bu çalışmadan, koagülasyon/flokülasyon prosesinin peyniraltı suyunun ön arıtımında yararlı bir proses olacağı sonucu çıkarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Coagulation/Floculation Process of Cheese Water's Physical and Chemical Resolvability
2011
Yazar:  
Özet:

In this study, the physical and chemical solubility of cheese water is studied by the method of coagulation/floculation. In the framework of the study, coagulant aluminum sulfate (alum), iron (III) chloride and iron (II) sulfate were used. The effect of the different pH values and coagulant doses in the coagulation/floculation method is compared and the optimal conditions are determined by the highest chemical oxygen need (COI) and suspended solid substance (AKM) elimination yield. The effect of the different doses of polyelectrolyte, used together with the coagulant and polyelectrolyte, has also been studied. Optimal pH for aluminum, iron (III) chloride and iron (II) sulfate (Alum: 6, iron (III) chloride: 5, iron (II) sulfate: 5), coagulant dose (Alum: 300 mg/L, iron (III) chloride: 400 mg/L, iron (II) sulfate: 400 mg/L) and polyelecrolite dose (to each of the three coagulants: 20 mg/L) were found and this optimum value of aluminum, iron (III) chloride and iron (II) sulfate was achieved as a result of the use of respectively 34, 31% and 29% COI elimination and 90%, 92% and 80% ACM elimination. With the joint use of the polyelectrolite and coagulant dosage, the production of rubber volume has decreased by 45% for aluminum, 32% for iron (III) chloride and 23% for iron (II) sulfate, according to the case of the use of the coagulant alone. From this study, the result is that the coagulation/floculation process will be a useful process in the pre-treatment of cheese water.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.854
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi