Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 639
 İndirme 43
 Sesli Dinleme 1
Postmodern Polisiye Bir Anlatı: Pınar Kür’ün Cinayet Fakültesi Romanı
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Belirsizlik, tanımsızlık, simülasyon, eklektizm gibi kavramlarla betimlenen postmodernizmin nesnel bir tanımı yoktur. Postmodernizm; mimari, felsefe, edebiyat, müzik, sinema gibi birçok alanı etkisi altına almış bir söylemdir. Kuşatmadığı alan kalmayan bu söylemin edebiyat alanına yansımasıyla anlatılar, anlaşılması zor bir özellik taşır. Kuralsızlığı, belirsizliği ilke edinen söylem, anlatılara metinlerarasılık, üstkurmaca, çoğulculuk gibi özelliklerle yansımaktadır. Edebi kurguda postmodern polisiye, okura merak unsurunun yanında karmaşıklığı da sunar. Polisiye kurmacanın gerilim, cinayet gibi temel unsurları postmodern anlayışla farklı bir boyut kazanmaktadır. Pınar Kür’ün Cinayet Fakültesi romanında metinlerarası ögelerden en çok gönderge yöntemi kullanılmıştır. Metinlerarası göndergeler, roman kişilerinin daha iyi anlaşılması noktasında okura katkı sağlamıştır. Pınar Kür, postmodern polisiye üçlemesinin (Bir Cinayet Romanı, Sonuncu Sonbahar, Cinayet Fakültesi) son serisinde polisiyeseverlere bu türde yazılmış bir üstkurmaca sunmaktadır. Üstkurmaca tekniği ile okurun gerçeklik algısının kırılması hedeflenmiştir. Çalışmadaki amaç, Pınar Kür’ün Cinayet Fakültesi adlı romanındaki postmodern unsurları tespit edebilmektir.

Anahtar Kelimeler:

Postmodern Police Story: Pınar Kur's Murder School Novel
2020
Yazar:  
Özet:

Postmodernism, depicted by concepts such as uncertainty, unidentification, simulation, eclecticism, has no objective definition. Postmodernism is a speech that has been influenced by many fields such as architecture, philosophy, literature, music, cinema. The narrative that does not cover the sphere of this speech reflects the literary sphere, it is difficult to understand. The discourse, the discourse, the discourse, the discourse, the discourse, the discourse, the discourse, the discourse, the discourse, the discourse, and the discourse. In the literary fiction, postmodern police offers complexity alongside the curiosity element to the reader. The tension of the police structure, such as the basic elements of murder, gains a different dimension with postmodern understanding. In Pınar Kür's Murder Faculty novel, the most translation method was used from intertext subjects. Intertext posts have contributed to the reading to a better understanding of the novel persons. Pınar Kur, in the last series of the postmodern police triangle (A Murder Novel, Last Autumn, Murder Faculty), offers police lovers a type of written overwhelming. The technique is aimed at breaking the perception of reality by the reader. The purpose of the study is to be able to identify the postmodern elements in Pınar Kur's novel "The Faculty of Murder".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)