Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Farklı Anaç Çapları ve Aşılama Zamanının Kivi Fidanı Üretiminde Aşı Başarısı ve Fidan Gelişimi Üzerine Etkileri
2011
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, farklı anaç çapı ve aşı dönemlerinin kivi fidanı üretiminde aşı başarısı ve fidan gelişimi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada, 2 farklı anaç çapına (5.00–7.00 mm ve 7.01–9.00 mm) sahip olan çöğür anaçlar üzerine yongalı göz aşı metodu ile 4 farklı dönemde (durgun aşılar 1 Eylül–15 Eylül; sürgün aşılar 1 Mayıs–15 Mayıs) aşılar yapılmıştır. Aşılı fidanlarda aşı tutma ve sürme oranı (%), aşı sürgün boyu (cm), aşı sürgün çapı (mm) ve toplam yaprak alanı (cm2 bitki-1) incelenmiştir. Araştırmada, aşı tutma oranı üzerine aşı dönemlerinin önemli etkisi tespit edilirken, anaç çaplarının etkisi önemsiz bulunmuştur. Sürgün aşılardan durgun aşılara göre daha yüksek aşı tutma değerleri elde edilirken en yüksek aşı tutma oranı 1 Mayıs aşı döneminde (% 97.5) yapılan aşılardan elde edilmiştir. Aşı dönemi ile anaç çaplarının aşı sürme oranı,  sürgün boyu, sürgün çapı ve toplam yaprak alanı üzerine önemli etkisinin olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effects of the different maternal diameter and time of discharge on the success of the vaccine in the production of Kivi fidan and on the development of the fidan
2011
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of determining the effects of different primary diameter and vaccination periods on the success of the vaccine in the production of kivi beans and the development of the beans. In the study, vaccines were performed in 4 different periods (the vaccines of the vaccine 1 September - 15 September; the vaccines of the vaccine 1 May - 15 May) with the yongan eye vaccine method on the female female female female female female female female female female female female. The vaccine retention and driving rate (%), the vaccine deduction length (cm), the vaccine deduction diameter (mm) and the total leaf area (cm2 plant-1) have been studied in vaccinated beans. While the study identified the significant effect of vaccine periods on the vaccine retention rate, the effect of the mother diameter was unimportant. The highest vaccine retention rate is at the vaccine period of May 1 (97%) compared to the vaccine standing. 5) The vaccination was made. With the vaccination period, the main diameter has been determined to have a significant impact on the vaccination duration, the extraction length, the extraction diameter and the total leaf area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.926
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences