Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 45
 İndirme 7
Bartın İli Coccinellidae (Insecta: Coleoptera) Türleri
2017
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Biyolojik mücadelede yararlanılan önemli insektivor gruplarından biri uğur böcekleri olarak bilinen Coccinellidae familyasından yırtıcı böceklerdir. Bartın ilinde daha önce Coccinellidae familyasına ait türlerin belirlenmesine yönelik kapsamlı bir araştırma bulunmamaktadır. Bu nedenle Coccinellidae türlerini tespit ve teşhis etmek amacıyla 2014-2015 yılları arasında bu çalışma yapılmıştır. Örnekler atrap kullanma ve elle toplama yöntemleriyle toplanmış; preparasyonu ve teşhisleri yapılmıştır. Batı Karadeniz Bölgesi'nde bir şehir olan Bartın’da Coccinellidae familyasına ait 14 tür saptanmıştır. En yüksek yoğunluk ve en geniş dağılım alanına sahip olan türler; Coccinella septempunctata (L.), Harmonia axyridis  (Pallas)’dır. En nadir bulunan türler Scymnus quadriguttatus (Capra), Halyzia sedecimguttata (Linnaeus), Oenopia conglobata (Linnaeus), Propylea quatuordecimpunctata (Linnaeus) ve Adalia decempunctata (Linnaeus) idi. Buna ek olarak, Kumluca'da Coccinella septempunctata (L.) parazitoidi olan Dinocampus coccinellae (Schrank, 1802) (Hymenoptera; Braconidae: Euphorinae) tespit edilmiştir. Kaynaklar, Scymnus quadriguttatus'ların yalnızca Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki Kastamonu'da bulunduğunu göstermektedir. Ancak, Adalia fasciatopunctata revelieri'nin (Mulsant, 1866) ve Adalia decempunctata'nın (Linnaeus, 1758) Batı Karadeniz'de bulunduğuna dair kayıt bulunmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 3.342
2023 Impact/Etki : 0.241
Bartın Orman Fakültesi Dergisi