Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Geriatrik yaş grubunda görülen diffüz idiyopatik iskelet hiperostozisi: Olgu sunumu
2010
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Etyolojisi kesin olarak bilinmeyen diffüz idiyopatik iskelet hiperostozisinde spinal osteofitler dejeneratif, travmatik veya post-enfeksiyöz değişikliklere bağlı olmaksızın paravertebral ligamanların enkondral ossifikasyonu sonucunda gelişirler. Pelvis, patella, kalkaneus ve olekranonda da tutulum olmakla birliktesık tutulum vertebralarda [Torakal (%97), lomber (%90), servikal (%78) ve her üç segmentin birlikte tutulumu (%70)] olmaktadır. Servikal vertebra tutulumu olan olgularda disfaji, disfoni, solunum ve beslenme problemleri görülür. Bu çalışmada, C3-5 seviyesinde osteofit oluşumuyla farengeal lümeni daraltarak nefes darlığı, ses kısıklığı ve disfaji semptomlarının görüldüğü bir olgu konu ile ilgili literatürler eşliğinde gözden geçirilerek sunulmuştur. Anahtar sözcükler: Diffüz idiyopatik iskelet hiperostozisi, disfaji, dispne, tedavi   Abstract The etiology of diffuse idiopathic skeletal hyperostosis is unknown. Independent from degenerative, traumatic, or post-infectious changes, spinal osteophytes develop because of enchondral ossification of the paravertebral muscles. Although it can be present in pelvis, patella, calcaneus, and olecranon; vertebral involvement is the most common location [Thoracal (97%), lumbar (90%), cervical (78%), all three segments (70%)]. Patients can experience dysphagia, dysphonia, respiratory and nutritional problems in the presence of cervical spine involvement. In this case report, a 78 year old patient who has got osteophyte formation at the C3-5 level that cause narrowing of the pharyngeal lumen and lead to respiratory distress, hoarseness, and dysphagia symptoms is presented in the light of the literature. Key Words: Diffuse idiopathic skeletal hyperostosis, dysphagia, dyspnea, treatment

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.204
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi