Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Entre el estigma y la comicidad popular: Significaciones del vendedor callejero entre los siglos XVI y XVII
2020
Dergi:  
Vínculos de Historia
Yazar:  
Özet:

RESUMEN Fruto de un estudio histórico-cultural sobre el lugar subalterno que ocuparon los vendedores ambulantes entre los siglos XVI y XVII, este artículo analiza las ambiguas significaciones con las que fueron retratados en diferentes campos, y muy singularmente en la literatura, que los asoció a embaucadores, charlatanes, vagabundos, placeras apicaradas, emigrantes miserables y minorías étnico-religiosas. Sin embargo, y a pesar del estigma, sus formas de expresión y especialmente sus pregones cristalizaron como género folclórico-literario, conjugando algunos de los elementos de la cultura cómica popular típica del mundo de la plaza, las ferias y la fiesta. Palabras clave: vendedor ambulante, estigma, literatura barroca, humor Topónimos: España, Europa Período: siglos XVI-XVII ABSTRACT A historical-cultural study of the subaltern position occupied by street vendors between the sixteenth and seventeenth centuries, this article analyses the ambiguous meanings with which they were portrayed in different fields, and most particularly in literature, where they were associated with tricksters, charlatans, vagabonds, roguish stall-holders, miserable emigrants and ethnic-religious minorities. However, despite the stigma, their forms of expression and especially their street cries crystallized as a folkloric-literary genre, conjugating some of the elements of popular comic culture typical of the world of the town square, fairs and festivals. Key words: street vendor, stigma, baroque literature, humour Place name: Spain, Europe Period: 16th-17th centuries

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vínculos de Historia

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 2
Vínculos de Historia