Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 36
 İndirme 4
Gilles Deleuze'ün Sanatı ve Francis Bacon ya da Duyumsamanın Mantığı
2016
Dergi:  
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Fransız düşünür Gilles Deleuze, güncel sanat pratiklerinde fikirlerinden yararlanılan bir isim olarak çokça bilinirken ne yazık ki ülkemiz lisans ve sonrası sanat eğitimi içinde,azından sanat felsefesi gibi bir alanda geniş ölçüde tanıtılmayı beklemektedir. Deleuze’ün sanat felsefesi ve teorisi açısından önemli olmasının nedenleri sanatı bir düşünme alanı olarak önerirken özel olarak sanat üzerine düşünme konusunda sanat eserini çözen ve açık ve net şekilde onu anlayan değil, onu yorumlayan ve üreten bir dili önermesidir. Bu yazıda Deleuze’ün düşüncesinin her yerine sinen sanat ve özel bir ilgi olarak sanat düşüncesi ele alınmıştır. Amaçlanan, alanla ilgili teorik kısımda güncel bir düşünürün fikirlerine, geniş ölçekli külliyatınaazından sanat konusunda bir giriş yapabilmektir. Çalışmada konu hakkındaki birincil kaynaklar ve Deleuze’ün düşüncesini yorumlayan güncel metinlere yer verilirken, Deleuze’ün konu hakkındaki görüşleri ve bunların nasıl bir kavramsal ve anlam düzeni gösterdiğinin incelenmesi ve betimi de araştırmanın esas aldığı yöntem olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 9.122
2023 Impact/Etki : 0.224
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q2
179/520

YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ