Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Bipolar affektif bozukluk tanılı hastalarda COVID- 19 korkusunun kalıntı belirtiler ve işlevsellik ile ilişkisi
2022
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada bipolar affektif bozukluk tanılı hastalarda COVID-19 korkusu ile kalıntı belirtiler ve işlevsellik düzeyleri arasındaki ilişkinin saptanması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya DSM-5’e göre bipolar affektif bozukluk tanısı bulunan, 18-65 yaş arasında ve okur yazar olan, polikliniğe kendisi başvuran ardışık 85 bipolar affektif bozukluk tanılı hasta alınmıştır. Hastalar depresif /manik belirtiler gösteren, remisyonda olup da kalıntı belirtileri olanlar olarak gruplandırılmıştır. Bulgular: YMDÖ’ye göre ‘manik kalıntı belirtileri olan’ olarak sınıflandırılan katılımcıların bu ölçekte medyan puanı 1 ± 1,14'tü. Katılımcılar arasında manik kalıntı belirti olup olmamasına göre COVID-19 Korkusu Ölçek puanları açısından anlamlı bir fark bulunmadı. Depresif kalıntı semptomu olmayan katılımcılar, depresif kalıntı semptomu olanlara göre COVID-19 Korkusu Ölçeğinde anlamlı şekilde daha düşük puanlar göstermiştir. HAM-D Ölçeği, . İşlevsellik Kısa Değerlendirme Testi ile COVID-19 Korkusu Ölçeği puanları arasında anlamlı düzeyde pozitif korelasyon saptanmıştır Sonuç: Depresif kalıntı semptomu olan hastalar COVID -19 korku ölçeğinde anlamlı şekilde daha yüksek puan almışlardır. Stres döneminde hastalarda dayanıklılık hastalık korkusu ve kalıntı belirtilerin çalışılması da takip ve tedavi stratejilerinin belirlenmesi açısından kıymetli olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Of The Fear Of Covid-19 With Residual Symptoms and Functionality In Patients With Bipolar Affective Disorder
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to determine the relationship between fear of COVID-19 and residual symptoms and functionality levels in patients with bipolar affective disorder. Materials and Methods: The study included 85 consecutive patients with bipolar affective disorder who were diagnosed with bipolar affective disorder according to DSM-5, were aged between 18-65 years, were literate and applied to the outpatient clinic. The patients were grouped as those with depressive/manic symptoms and those in remission with residual symptoms. Results: There was no statistically significant difference among the participants according to having or not having manic residual symptoms in the The Fear of COVID-19 Scale. The participants which did not have any depressive residual symptoms demonstrated statistically significant lower scores than the participants who had depressive residual symptoms in The Fear of COVID-19 Scale. The Hamilton Depression Scale and Functioning Assessment Short Test scores scores were significantly positively correlated with Fear of COVID-19 Scale scores. Conclusion: Patients with depressive residual symptoms score significantly higher in the Fear of COVID-19 Scale. Studying resilience, fear of illness and residual symptoms in patients during the stress period will also be valuable in terms of determining follow-up and treatment strategies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.850
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal