Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Anadolu Üniversitesi Uluslararası Öğrencilerin Ülkelerine Yönelik Kültürel Miras Farkındalık Düzeyleri
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Son yıllardaki hızlı ekonomik gelişme ile birçok öğrenci yükseköğrenim için yurt dışına gitmeyi tercih etmektedir. Yükseköğretimde uluslararası öğrenci hareketliliği, çeşitli boyutlarıyla günümüz dünyasında önemli bir faaliyet alanı olarak öne çıkmaktadır. Öğrencilerin uluslararası hareketliliği, dünyadaki kurumlar üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerinden daha iyi bir eğitim ve mesleki deneyim umuduyla tüm dünyaya dağılmıştır. Ancak yeni bir ülkede yaşamak onlar için politik, ekonomik, akademik ve kültürel farklılıkları da beraberinde getiren yeni bir deneyimdir. Ülkeler arasında hareket etmek, öğrencileri gidecekleri yeni ülkede kendi ülkelerinin kültürel mirasının elçileri yapmaktadır. Bu araştırma; Türkiye’de, Anadolu Üniversitesi’nde, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim alan uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye gelmeden önce kendi ülkelerindeki kültürel miraslarına olan farkındalıklarının ve bilgilerinin araştırılması ve değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla çalışmada nicel araştırma tasarımı olarak betimsel araştırma modeli, veri toplama aracı olarak anket yöntemi benimsenmiştir. Anket, TÖMER’de 2019-2020 eğitim-öğretim yılının Mart ayında öğrenim gören 90 uluslararası öğrenciden 71 öğrencinin katılımıyla yüz yüze görüşme yoluyla uygulanmıştır. Elde edilen veriler, bilgisayar programı (SPSS 25.0) aracılığıyla analiz edilmiştir. Araştırmaya katılan TÖMER öğrencilerinin kendi ülkelerindeki kültürel mirasa ilişkin yeterli farkındalık düzeylerinin olduğu sonucuna ulaşılmış ve elde edilen sonuçlardan hareketle çeşitli öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Anadolu University's levels of awareness of cultural heritage towards international students' countries
2022
Yazar:  
Özet:

With the rapid economic development in recent years, many students prefer to go abroad for higher education. International student mobility in higher education stands out as an important field of activity in today's world in its various dimensions. The international mobility of students has a significant impact on institutions around the world. International students are spread throughout the world with the hope of better education and professional experience from their own countries. But living in a new country is a new experience that brings with them political, economic, academic and cultural differences. Moving between countries, students become ambassadors of their country’s cultural heritage in the new country they’re going to. This research aims to investigate and evaluate the awareness and knowledge of international students who study in Turkey, the Anadolu University, the Turkish Teaching Applied and Research Center (TÖMER) before arriving in Turkey about their cultural heritage in their own countries. For this purpose, the quantial research design in the study has been adopted as a visual research model, the survey method as a data collection tool. The survey was implemented through face-to-face interviews with the participation of 71 students from 90 international students who studied in the 2019-2020 academic year in TÖMER in March. The data obtained was analyzed through the computer program (SPSS 25.0). The conclusion was that the TOMER students who participated in the study had a sufficient level of awareness about the cultural heritage in their own countries, and various recommendations were presented based on the results obtained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 363
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences