Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
DOĞAL AFETLERİN SEÇMEN DAVRANIŞI ÜZERİNE ETKİSİ: 6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ ÖRNEĞİ
2024
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan çalışmanın temel odak noktasını doğal afetlerin seçmen davranışı üzerindeki etkisi oluşturmaktadır. Örneklem olarak seçilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremi durum çalışması yöntemi ile incelenmiştir. Çalışmada ilk olarak doğal afet ve seçmen davranışı arasındaki ilişki retrospektif seçmen davranışı kapsamında incelenmiştir. Sonraki bölümde ise 14-28 Mayıs 2023 genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri bağlamında, depremin etkilerinin seçmen tercihleri üzerindeki olası etkileri değerlendirilmiştir. Çalışmanın ana odak noktası, deprem sonrası seçmen davranışındaki değişimleri anlamak ve bu değişimlerin seçim sonuçlarına nasıl yansıdığını incelemektir. Bu bağlamda, yaşanan doğal afet sonrasında depremzede seçmenin dolaylı retrospektif oy verme davranışı sergilediği görülmektedir. Sonuç olarak, hükümetin deprem bölgesine yönelik destek ve hizmetlerini ölçerek oy verme tercihinde bulunan depremzede seçmen, iktidarın hem geçmiş depremlerdeki performansına hem de yaşanan son depremdeki çalışmalarına bakarak oy tercihini belirlemiştir

Anahtar Kelimeler:

Impact Of Natural Disasters On Voter Behavior: The Case Of The February 6 Kahramanmaras Earthquake
2024
Yazar:  
Özet:

The primary focal point of this study revolves around the influence of natural disasters on voter behavior. The case study method was employed to scrutinize the February 6th earthquake in Kahramanmaraş, chosen as the sample.Initially, the relationship between natural disasters and voter behavior is explored within the scope of retrospective voting behavior. In the subsequent section, the effects of the earthquake on voter preferences are evaluated in the context of the general elections and presidential elections held on May 14-28, 2023. The primary focus of the study is to understand the changes in voter behavior following the earthquake and to investigate how these changes are reflected in the election results. In this context, it is observed that earthquake-affected voters exhibit mediated retrospective voting behavior after the natural disaster. Consequently, earthquake-affected voters, by assessing the government's support and services in the earthquake-affected region to determine their voting preferences, have considered both the government's past performance in previous earthquakes and its efforts in the recent earthquake.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 2.052
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi