Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
Annelerin bebeklerini besleme uygulamalarının postpartum depresyona etkisi
2021
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, annelerin bebeklerini besleme şeklinin postpartum depresyona etkisini belirlemek amacıyla planlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışma tanımlayıcı ve ilişki arayıcı türdedir. Araştırmanın evrenini bir Aile Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı 1-24 aylık bebeği olan anneler oluşturmaktadır. Araştırma verileri anket formu ve Edinburgh Doğum Sonrası Depresyon Ölçeği kullanılmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan annelerin Edinburgh Doğum Sonrası Depresyon Ölçeği puan ortalaması 8,48±5,74 olup, %18,8’inde postpartum depresyon riski olduğu belirlenmiştir. Bebeği mama ve ek gıda ile beslenen annelerde postpartum depresyon riski oranının hem sadece anne sütü ile beslenen, hem de anne sütü ve mama/ek gıda ile beslenenlere göre anlamlı düzeyde yüksek olduğu bulunmuştur. Sonuç: Çalışma, anne sütünün postpartum depresyonu önlemede pozitif etkileri olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Mothers’ Babies Feeding Practices On Postpartum Depression
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: This study was conducted to determine the effect of the baby feeding practices of mothers on their postpartum depression. Materials and Methods: This is a descriptive and correlational study. The population of the study consisted of mothers with 1-24-month-old babies registered at a Family Health Center. The data of the study were collected by using a questionnaire form and the Edinburgh Postnatal Depression Scale. Results: The mean EPDS score of the mothers was 8.48±5.74, and it was determined that there was a risk of postpartum depression in 18.8%. Postpartum depression risk rate in the mothers who fed their babies with formula and additional food was significantly higher than those who fed their babies with breast milk only and those who fed their babies with breast milk and formula/additional food. Conclusion: The results of the study showed that breast milk has a positive effect in preventing postpartum depression.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 322
Atıf : 422
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi