Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
TRANSSERVİKAL ASPİRASYON TEKNİĞİ İLE KORYON VİLLUS BİOPSİSİ:TEKNİK, YARAR VE ERKEN DÖNEM KOMPLİKASYONLARI
2012
Dergi:  
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Transservikal aspirasyon ile koryon villüs biyopsisi tekniğinin yararları ve erken dönem komplikasyonlarının incelenmesidir. Gereçler ve Yöntem: Çalışma, Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesinde bir yıllık periyodda toplam 70 hasta üzerinde yapıldı. Çalışma grubu gebeliğin sonlandırılması için Aile Planlaması Polikliniğine başvuran hastalardan seçildi. Gebelik yaşı tayin edilerek hastalar iki ayrı grupta toplandı: I. Grup: Gebelik yaşı 7-8 hafta olan 50 hasta II. Grup: Gebelik yaşı 9-10 hafta olan 20 hasta. Planlanan çalışma hakkında bilgi verildikten sonra katılmayı kendi rızası ile kabul edenlere ultrasound eşliğinde transservikal CVS yapıldı. Gebeliğin sonlandırılması için gelen hastalara, biyopsi işleminden sonra kanama veya başka bir şikayetinin olup olmadığı soruldu. Hasta değerlendirildikten sonra ultrasonografik inceleme tekrarlandı. Bulgular: Grup I’de yer alan hastalardaki ortala deneme sayısı ortalama biyopsi alma girişimi 1,16 olarak ortaya çıkmıştır. Grup II’deki hastaların ortalama girişim sayısı 1.10 olarak ortaya çıkmıştır. Gruplar arasındaki ilk denemede koryonik doku elde etme başarısı Grup I’ de %84, Grup II’ de %90 olup iki grup arasında istatistiksel olarak anlamlı fark yoktur p>0.05 . Grup I’deki hastaların % 6’ sında yetersiz doku materyali alınmış iken, Grup II’ deki hastaların %1 inde yetersiz materyal bulunmuştur. Olguların sıralamasına göre yapılan değerlendirmede ise: ilk 50 biyopsi işleminin %8’i, ikinci 20 biyopsi işleminin %5’i başarısız olmuştur.Grup I ‘den 5 hastada, kontrolde adet kanaması ölçülerinde vajinal kanama mevcuttu. Grup II’de iki hastada yine adet kanaması şeklinde kanama mevcuttu. Her iki grupta da işleme bağlı enfeksiyon, spontan düşük gelişmedi. Sonuç: Transvaginal CVS, kolay, güvenilir ve ve komplikasyonları az olan bir yöntemdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 212
2023 Impact/Etki : 0.02
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi