Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
İDARİ YARGIDA YÜRÜTMENİN DURDURULMASININ GEREKÇESİ OLARAK ANAYASAYA AYKIRILIK “KANISI”
2014
Dergi:  
İstanbul Hukuk Mecmuası
Yazar:  
Özet:

İdari yargı kurumları üzerinde düşünmek her zaman çekicidir. Bazılarının özgürlük karşıtı, bazılarının yargılama usulüne “yabancı” bir acayiplik olarak gördüğü idari yargı, doğrudan temel hak ve hürriyetleri idare karşısında korumaya çalışmakla son derece önemli bir işlev görmektedir. Bu konuda ne kadar başarılı olduğu ya da istikrarlı olup olmadığı tartışmalı olsa da, idarenin yargılanmasının her erde özellik gösterdiğini unutmamak gerekir. İdari yargıyı farklı kılan sadece ortaya çıkışı ve yargıçların seçilme biçimi değil, en az onlar kadar “değişik” ve bu yargılama usulüne özgü olan “yürütmenin durdurulması” kurumudur. Bu makalede yürütmenin durdurulması kurumunu genel bir biçimde açıklayacak olmamıza karşın asıl konumuz “görülmekte olan bir davada uygulanacak bir kanunun hükmünün anayasaya aykırılığının ister mahkemece resen, ister tarafların itirazı üzerine Anayasa Mahkemesi önüne götürmeyi kararlaştırılan bir idari yargı organının bu “kanısı”nın aynı davada yürütmenin durdurulmasına gerekçe oluşturup oluşturmayacağı hususları olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İstanbul Hukuk Mecmuası

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.772
Atıf : 4.903
2023 Impact/Etki : 0.113
İstanbul Hukuk Mecmuası