Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Türkiye'de Kalkınma Ajansları Tarafından Yürütülen Hibe Programlarının PMI Standartları Açısından İncelenmesi
2023
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye'de hazırlanan projelerin sayısında bir artış olmuştur. Ancak bu projelerin kalitesi çeşitli sorunlar nedeniyle sorgulanmaktadır. Sonuç olarak, projeler beklenen faydaları sağlamayabilir, sorunlar çözülemeyebilir, bütçeler rasyonel kullanılmayabilir ve proje uygulamasında ilgisizlik olabilir. Ayrıca Türkiye'de projeler için ayrılan gerek AB gerekse ulusal kaynakların etkin ve verimli kullanılmaması ciddi iş gücü ve zaman kayıplarına yol açmaktadır. Bu çalışma, Türkiye'de Kalkınma Ajansları tarafından yürütülen hibe programlarının PMI standartlarına uygunluğunu tespit etmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada hibe projelerinde kullanılan formlar ve başvuru rehberleri incelenerek PMI tarafından yayınlanan Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu (Project Management Body of Knowledge - PMBOK) altıncı versiyonunda yer alan süreç grupları ve bilgi alanları ile karşılaştırılmıştır. Bu çalışmanın amacı, proje yönetimi metodolojileri konusunda farkındalık yaratmak ve daha nitelikli projelerin ortaya çıkmasına hizmet etmektir. Çalışmada nitel araştırma yöntemi olarak doküman analizi kullanılmıştır. Kalkınma Ajanslarının hibe programları ile ilgili dokümanlar toplanmış ve analiz edilmiştir. Dokümanlardaki bilgiler PMBOK 6'da tanımlanan 10 bilgi alanı ve 5 süreç grubunun tanımları ile karşılaştırılmıştır. Çalışmanın bulguları, Türkiye'deki Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen hibe projeleri ile PMI standartları arasında benzerlikler ve farklılıklar olduğunu göstermektedir. Çalışma, proje yönetimi metodolojilerinin anlaşılmasına ve proje yönetimi sürecinde standartların kullanılmasının önemine katkıda bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Grant Programmes Implemented By Development Agencies In Turkey In Terms Of Pmi Standards
2023
Yazar:  
Özet:

In Turkey, there has been an increase in the number of projects being prepared. However, the quality of these projects is questionable due to various issues. As a result, the projects may not achieve the expected benefits, problems may not be solved, budgets may not be used rationally, and there may be indifference in project implementation. In addition, the ineffective and inefficient use of both EU and national resources allocated for projects in Turkey leads to serious labor and time losses. This study aims to determine the compliance of grant programs supported by Development Agencies in Turkey with PMI standards. The study analyses the forms and application guides used in grant projects and compares them with the process groups and knowledge areas in Project Management Body of Knowledge (PMBOK) 6th version published by PMI. The purpose of this study is to raise awareness on project management methodologies and to serve the emergence of more qualified projects. The study uses document analysis as a qualitative research method. The documents related to the grant programs of Development Agencies were collected and analysed. The information in the documents was compared with the descriptions of 10 knowledge areas and 5 process groups defined in PMBOK 6. The findings of the study show that there are similarities and differences between the grant projects supported by Development Agencies in Turkey and PMI standards. The study contributes to the understanding of project management methodologies and the importance of using standards in the project management process.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.452
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi