Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 95
 İndirme 26
 Sesli Dinleme 1
Türkiye’de Dindarlık ve Mutluluk Arasındaki İlişki: Dindar İnsanlar daha mı Mutlu?
2016
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada Dünya Değerler Araştırması Anket verileri kullanılarak, Türkiye’de yaşayan bireyler için mutluluk ve dindarlık arasındaki ilişki araştırılmıştır. Sıralı logit regresyon bulguları dindar bireylerin, dindar olmayanlara göre daha mutlu olduğu sonucu göstermiştir. Yanı sıra mutluluk düzeyleri, gelir seviyelerine ilişkin düzeyler, medeni hal, dua etme sıklığı ve dini organizasyonlara katılma sıklığı aralarındaki ilişkiyi değerlendirmek için uygulanan çoklu uyum analizi “orta gelir düzeyi- çok mutlular- sık dua edenler-evliler” ve “sıklıkla dini organizasyonlara katılmayanlar-evli olmayanlar-çok mutlu olmayanlar” gibi özel kategorilerin varlığına işaret etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Religiosity and Happiness In Turkey: Are Religious People Happier
2016
Yazar:  
Özet:

Using World Values Survey data, the relationship between happiness and religiosity with the various socio-economic indicators for individuals living in Turkey were examined in the study. The findings of ordinal logit regression suggest that religious individuals are happier than nonreligious individuals. Additionally, multiple correspondence analyses were employed to evaluate the relationship between the categories of happiness levels, income levels, marital status, frequency of praying and frequency of attending a religious service. The existence of particular categories ranging from “infrequently attends religious services, unmarried, and not very happy” to “frequently prays, middle income, married, and very happy” were identified.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 3.291
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi