Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 17
Bilgisayar Ağlarında Saldırı Tespiti için Makine Öğrenme Yöntemleri: Karşılaştırmalı Bir Analiz
2023
Dergi:  
International Journal of Engineering and Innovative Research
Yazar:  
Özet:

İnternetin yaygınlaşması ve ona bağlı cihazların sayısındaki katlanarak artış, sayısız faydanın yanı sıra önemli zorlukları da beraberinde getirmektedir. Bu zorluklardan en önemlisi ve bir an önce gereken tedbirlerin alınması gereken kısım siber tehditlerdir. Bireylere, kurumlara ve hatta tüm uluslara yönelik bu saldırılar maddi, itibari ve zamansal kayıplara yol açabilmektedir. Bu araştırmanın amacı, ağ saldırılarını yüksek doğruluk derecesi ile tespit edebilen ve tanımlayabilen anomali tabanlı saldırı tespit sistemi oluşturmak için gerekli makine öğrenmesi yöntemlerinin karşılaştırılması ve analizidir. Bir ağdaki veri modellerinin ve hacminin incelenmesi, takibi, analizi ağın sağlığını koruyacak ve bilgilerin paylaşılması için güvenli bir yer olmasını sağlayacak olan güvenilir bir Saldırı Tespit Sisteminin (STS) oluşturulmasını sağlayacaktır. Karar Ağaçları, Rastgele Orman, Extra Ağaçlar ve Extreme Gradient Boosting makine öğrenme teknikleri kullanılarak veri setinin tahmininde yüksek doğruluğa sahip olmaktır. DOS, DDOS, Botnet ve BruteForce gibi yaygın kötü amaçlı saldırıları içeren CSE-CIC-IDS2018 veri kümesi kullanılmıştır. Yapılan deneysel çalışmanın sonucu, tehdit oluşturan gelen paketleri doğru bir şekilde belirlemede Extreme Gradient Boosting algoritması %98.18 doğruluk oranında etkileyici bir başarı oranı ortaya çıkarmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Machine Learning Methods For Intrusion Detection In Computer Networks: A Comparative Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

The widespread use of the Internet and the exponential increase in the number of devices connected to it bring along significant challenges as well as numerous benefits. The most important of these challenges, and the one that needs to be addressed as soon as possible, is cyber threats. These attacks against individuals, organisations and even entire nations can lead to financial, reputational and temporal losses. The aim of this research is to compare and analyse machine learning methods to create an anomaly-based intrusion detection system that can detect and identify network attacks with a high degree of accuracy. Examining, tracking and analysing the data patterns and volume in a network will enable the creation of a reliable Intrusion Detection System (IDS) that will maintain the health of the network and ensure that it is a safe place to share information. To have high accuracy in the prediction of the data set by using Decision Trees, Random Forest, Extra Trees and Extreme Gradient Boosting machine learning techniques. CSE-CIC-IDS2018 dataset containing common malicious attacks such as DOS, DDOS, Botnet and BruteForce is used. The result of the experimental study shows that the Extreme Gradient Boosting algorithm has an impressive success rate of 98.18% accuracy in accurately identifying threatening incoming packets.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal of Engineering and Innovative Research

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Engineering and Innovative Research