Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Periferal Dev Hücreli Granüloma
2014
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Periferal dev hücreli granülom (PDHG) gingival dokular ve alveoler mukozada, dişli ve dişsiz alanlarda görülen, orjini periost ve periodontal membran olan reaktif ve ekzofitik bir lezyondur. Çoğunlukla diş çekimi sonrası lokal irritan faktörler, hatalı dental restorasyonlar, gıda birikimi, plak ve diş taşı varlığında oluşur. Lezyon bütün yaşlarda görülebilir ancak 40-60 yaşlar arasında ve kadınlarda görülme olasılığı daha fazladır. Bu çalışmada klinik, radyolojik ve histopatolojik incelemeler sonucu periferal dev hücreli granülom teşhisi konan 6 hastanın tedavi ve takibi sunulmaktadır. Lezyon tüm vakalarda total olarak eksize edildi, operasyon sırasında herhangi bir komplikasyon gözlenmedi. Cerrahi sonrası takip edilen hastalarda nüks görülmedi. Periferal dev hücreli granülom altındaki kemiği de etkileyebilen bir yumuşak doku lezyonudur. En çok 40-60 yaşlar arası görülmektedir. Bizim vakalarımızda 4 hasta bu yaş aralığında, 2 hasta ise 9 yaşında idi.Küretaj ana tedavi yöntemidir. Literatürde nüks oranı % 5-11 arasında değişmektedir. Olgularımızda lezyon periost ile birlikte eksize edilmiş, hala takibi yapılmakta olan hastalarda nüks gözlenmemiştir. Sonuç olarak hastaların klinik ve radyolojik incelemesi ayrıntılı yapılmalı, hastalar nüks riskine karşı uzun dönem takip edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi