Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
GERİ ÇEKİLMİŞ MAKALE: Hemşirelik Öğrencilerinin Sosyal Ağ Sitelerini Kullanma Amaçları ve İletişim Becerileri Arasındaki İlişki
2019
Dergi:  
Ordu Üniversitesi Hemşirelik Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı hemşirelik öğrencilerinin sosyal ağ sitelerini kullanma amaçları ile iletişim becerileri arasındaki ilişkiyi tanımlamaktır. Yöntem: Çalışmanın evrenini bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kayıtlı 421 öğrenci, örneklemi ise evreni bilinen örneklem hesaplama formülü (%95 güven aralığı, %5 hata payı) kullanılarak belirlenen 230 öğrenci oluşturdu. Çalışmada İletişim Becerileri Ölçeği ve Sosyal Ağ Sitelerini Kullanma Amacı Ölçeği kullanıldı. Ölçeklerin sırasıyla Cronbach alfa geçerliliği .83 ve .92 olarak belirtilmiştir. Verilerin istatistiksel değerlendirmesinde SPSS 23.0 paket programı kullanıldı. İstatistiksel yöntem olarak tanımlayıcı istatistikler, One-Way Anova ve Pearson Korelasyon testleri yapıldı. Bulgular: Öğrencilerin %47.8’i 20-22 yaş grubunda, %77’si kız öğrenci, % 31.3’ü son sınıf ve % 26.1’i üçüncü sınıftadır. Öğrencilerin Sosyal Ağ Sitelerini Kullanım Ölçeği puan ortalamaları 44.26±10.40, İletişim Becerileri Ölçeği puan ortalamaları 117.31±17.77 olarak belirlendi. Öğrencilerin iletişim becerileri ölçeği duygusal iletişim alt boyut puanı ile sosyal ağ sitelerini kullanım ölçeği sosyal etkileşim-iletişim alt boyut puanı arasında pozitif yönde çok zayıf ilişki olduğu saptandı (r =.146). Sonuç: Hemşirelik öğrencilerin iletişim becerileri orta düzeyde, sosyal ağ kullanım durumları ise orta düzeyin üzerinde bulundu. Ancak İletişim Becerileri Ölçeği ve Sosyal Ağ Sitelerini Kullanım Ölçeği arasında anlamlı bir ilişki saptanmadı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ordu Üniversitesi Hemşirelik Çalışmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Ordu Üniversitesi Hemşirelik Çalışmaları Dergisi