Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 9
AKRAN ZORBALIĞI KAVRAMININ LİSANSÜSTÜ TEZLERDE İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Turkish Special Education Journal: International
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, akran zorbalığı ile ilgili yazılan lisansüstü tezlerin içerik yönünden incelenmesidir. Araştırmanın amacı doğrultusunda, akran zorbalığı kavramı ile ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Ulusal Tez Merkezi’nde erişimine açık olan 46 tez incelemeye alınmıştır. Bu doğrultuda tezlerin şekil ve içerik açısından incelemesi yapılarak lisansüstü tezinin eğitim düzeyi, yayımlandığı yıl, cinsiyet, hangi anabilim dallarında yapıldığı gibi soruların yanıtları aranmıştır. Araştırma bulguları betimsel analiz tekniği ilkeleri dâhilinde frekans ve yüzde değerleri kullanılarak grafiklerle desteklenmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre; incelenen lisansüstü tezlerinin %89’unun yüksek lisans düzeyinde %11’inin ise doktora düzeyinde olduğu görülmüştür. Tezlerin yıllara göre dağılımına bakıldığında en çok tez üretilen yılın 15 taneyle (%33) 2018 yılı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Kullandıkları yönteme göre tezleri ele aldığımızda ağırlıklı olarak nicel (%46) ve nitel (%39) yöntemlerin kullanıldığı görülse de deneysel (%4) ve karma (%11) yönteme de yer verdikleri saptanmıştır. Lisansüstü tezlerin örneklem ve çalışma grupları incelendiğinde üzerinde en fazla çalışılan grubun %51 oran ile ortaokul düzeyi en az çalışılan düzeyin ise %6 oran ile okul öncesi eğitim düzeyi olduğu görülmektedir. Üretildiği bilim alanlarına göre tezler incelendiğinde ise; en fazla tezin üretildiği bilim alanının Psikoloji anabilim dalı (%24) ve ardından Eğitim Bilimleri (%22), Rehberlik ve Psikoloji (%20), Okul Öncesi Eğitimi (%4) ve Sosyal Hizmetler anabilim dallarının yer aldığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Special Education Journal: International

Dergi Türü :   Uluslararası

Turkish Special Education Journal: International