Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
Süt Sığırlarında Önemli Mikotoksinler ve Etkileri
2011
Dergi:  
Journal of Research in Veterinary Medicine
Yazar:  
Özet:

Mikotoksinler, Aspergillus, Penicillium ve Fusarium türü mantarlar tarafından sentezlenen zehirli metabolitlerdir. Mikotoksin oluşturan mantarlar dünyanın her tarafında mevcuttur. Yem ve yem hammaddelerinde çok sayıda mikotoksin doğal kirletici olarak bulunur. Süt sığırlarında risk oluşturan başlıca mikotoksinler aflatoksinler, deoksinivalenol, T-2 toksin, zearalenon, fumonisin ve okratoksin A’dır. Sığırlar rumenlerinde mikotoksinleri parçalayabildikleri için, mikotoksinlere tek mideli hayvanlara göre daha dayanıklıdırlar. Mikotoksinler, süt sığırlarında sıklıkla süt veriminde azalma ve hastalık sıklığında artma gibi kronik zehirlenme belirtilerine sebep olurlar. Ayrıca aflatoksinler, T-2 toksin, deoksinivalenol, zearalenon ve okratoksin A süte geçer ve ekonomik kayıplara yol açarlar. Süt sığırlarında mikotoksikozis olgularının tanısı çok zordur, fakat mikotoksinler hastalık sıklığında artma ve süt veriminde azalma olduğunda muhtemel bir sebep olarak düşünülmelidir. Bu derlemede süt sığırlarında önemli olan mikotoksinler ve etkileri üzerinde durulmuştur

Anahtar Kelimeler:

null
2011
Yazar:  
0
2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Research in Veterinary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 633
2023 Impact/Etki : 0.044
Journal of Research in Veterinary Medicine