Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 9
BELİRTİLİ AD TAMLAMLARINDA ANLAM İLİŞKİLERİ
2020
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yazarların var olduğu konusunda ortak noktada buluştukları belirtili ad tamlaması hususu yazı boyunca işlenecek konu olacaktır. Fakat öncelikle Newton’un şu sözü üzerinde durmak gerekir ; “Dilbilimciler dilbilgisini betimsel değil nominatif olarak kullanan okul öğretmenlerinden kendilerini ayırırlar. Dilbilimciler dilin bilfiil nasıl kullanıldığının tam bir tanımını yapmaya çalışırken ,öğretmenler biçimleri vurgulayıp kural dışılıkları cezalandırarak tanımları öğrencilerin kafasına iyice sokmak için kullanırlar. Erenoğlu (2006 :114 ,Newton’dan) Yani geleneksel dilbiliminin alışılagelmiş dilbilgisi kuralları ile dilbilimcilerin aktardığı dilbilgisi birbirlerinden oldukça farklıdır. Bu farklardan biri de dilbiliminin grameri tanımlarken anlam hususu üzerinde de durmasıdır. Anlam,bir sözccüğün ya da cümlenin anlattığı düşünce, zihnimizde canlandırdığı şeydir. Aynı zamanda iletişim için gerekli olan, olmazsa olmaz kavramlardan biridir. Bu noktada semantik kavramı devreye girer. Semantik kelimesinin sözlük karşılığına bakıldığında karşımıza “anlambilim” çıkmaktadır. Semantik iki şekilde inceleme gerçekleştirir.Bunlar : Felsefi ve bilimseldir. Felsefi tarafına bakıldığında kelimelerin arasındaki ilişki ön plana çıkar. Yani Türkçe derslerinde sıkça duyduğumuz kelimenin temel anlamı, yan anlamı gibi nitelikler bu alanın inceleme grubuna girer.Bu sebeple yazının yazılış amacına paralel olarak anlam konusu irdelenmiş ve çeşitli çıkarımlarda bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 86
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi