Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 42
 İndirme 3
Çin’in Akdeniz Politikaları Kapsamında Avrupa Birliği-Çin Stratejik Ortaklığı
2021
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği ve Çin arasında temelleri 2003 yılında atılan Stratejik Ortaklık, ikili ilişkilerin birçok alanda hızla gelişmesini sağlamıştır. Buna karşın, tarafların bölgesel ve küresel politikalara, temel değerlere ve normlara yönelik yaklaşım farklılıkları, Avrupa Birliği’nin Çin’i zaman içerisinde ‘stratejik ortak’ yerine ‘sistemik rakip’ olarak tanımlamasına yol açmıştır. Bu makale, Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesi kapsamında Akdeniz’e yönelik politikalarına ve Avrupa Birliği’nin bu politikaları nasıl değerlendirdiğine odaklanmaktadır. Makalenin temel iddiası, Çin’in Avrupa Birliği’nin bütünleşememiş yapısından faydalanarak Birliğin Akdenizli üyeleriyle bireysel ortaklıklar geliştirdiği ve Avrupa Birliği’ni Akdeniz politikaları kapsamında bölgesel etkin bir aktör olarak değerlendirmediğidir. Bu bağlamda makalede Avrupa Birliği-Çin ilişkileri ortaklıktan rekabete dönüşen seyirde incelenmekte, Akdeniz, Birlik açısından bir mücadele alanı olarak ele alınmaktadır. Ayrıca, Çin’in Akdeniz’e yönelik politikaları ve Akdenizli üyeler ile kurduğu bireysel ikili ilişkilere odaklanılmakta Çin’in Akdeniz’de artan etkinliğinin yarattığı endişeler ele alınarak, Avrupa Birliği açısından yansımaları değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

European Union-China Strategic Partnership in the framework of China's Mediterranean Policy
2021
Yazar:  
Özet:

The Strategic Partnership between the European Union and China, which was founded in 2003, has made it possible for bilateral relations to develop rapidly in many areas. However, the differences in approach to regional and global policies, fundamental values and standards have led to the European Union to define China as a ‘systemic rival’ instead of a ‘strategic partner’ over time. This article focuses on China’s policies towards the Mediterranean as part of the One-Generation Road Project and how the European Union evaluates these policies. The main claim of the article is that China has developed individual partnerships with its Mediterranean members by taking advantage of the unintegrated structure of the European Union and has not assessed the European Union as a regional active actor within the framework of the Mediterranean policies. In this context, the article is examining the European Union-China relations in the path that turns from partnership to competition, the Mediterranean is considered a field of struggle in terms of union. Furthermore, the focus is on China’s Mediterranean policies and individual bilateral relations that it establishes with its Mediterranean members; considering the concerns caused by China’s increasing activity in the Mediterranean, its reflections are evaluated from the European Union perspective.

Anahtar Kelimeler:

European Union-china Strategic Partnership Within The Scope Of China's Mediterranean Policies
2021
Yazar:  
Özet:

The Strategic Partnership, established between the European Union and China in 2003, ensured the rapid development of bilateral relations. However, different approaches of the parties towards regional and global policies, fundamental values and norms led the European Union to define China as a “systemic rival” instead of “strategic partner. This article focuses on China's policies towards the Mediterranean through One Belt One Road project and how the European Union evaluates these policies. The main claim of the article is that China has developed individual partnerships with Mediterranean members by taking advantage of the disunity of the European Union and does not consider the European Union as a regional active actor within the scope of Mediterranean policies. In this framework, the European Union-China relations are examined during transformation from partnership to competition, and the Mediterranean is considered as a struggle area for the Union. In addition, China's policies towards the Mediterranean and China’s bilateral relations with Mediterranean members are analyzed. Finally, the concerns about China's increasing influence in the Mediterranean and their reflections in terms of the European Union unity are evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Trends in Business and Economics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.262
Atıf : 14.332
Trends in Business and Economics