Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ TÜRK EĞİTİM TARİHİ (1920-1923)
2021
Dergi:  
Kafdağı
Yazar:  
Özet:

Ölüm kalım mücadelesinin verildiği 1920-1923 yılları arası dönemde elbette ki eğitim ön planda tutulamazdı. Buna rağmen Mustafa Kemal, eğitim-öğretin faaliyetlerini bizzat takip etmiş, ulusal ve çağdaş bir eğitim modeli oluşturmaya çalışmıştır. Bu çalışmanın amacı, erken cumhuriyet dönemi olarak kabul edilen 1920-1923 yılları arası Milli Eğitimin teşkilatlanma sürecini, Türk eğitim sisteminin genel yapısını ve Milli Eğitim Bakanları’nın çalışmalarını sistemli ve bütünsel bir biçimde ortaya koymaktır. Bu çalışma 1920-1923 arası uygulanan eğitim politikaları ve faaliyetlerinin ortaya konması açısından önem taşımaktadır. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan betimsel tarama kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise doküman analizi tekniği kullanılmıştır. Bu çalışmada başta Arşiv Belgeleri ve TBMM Zabıt Cerideleri olmak üzere telif ve tetkik eserlerden istifade edilmiştir. Çalışma sonucunda 1920-1923 yılları arası dönemde dört Maarif Vekilininin görev yaptığı belirlenmiştir. Dört Maarif Vekili Döneminde de eğitim ile ilgili çalışmalar yapılmış ve öğretmen sorunlarıyla ilgilenilmiştir. Ayrıca 1920-1923 yılları arasında Maarif Vekaleti’nin kurulması, Maarif kongresinin toplanması, Misak-ı Maarif’in yayımlanması ve Birinci Heyet-i İlmiyye’nin toplanması gibi eğitim alanında önemli faaliyetler gerçekleşmiştir. Bu faaliyetlerin cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleşen eğitim ile ilgili yeniliklerin temelini oluşturduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kafdağı

Dergi Türü :   other

Kafdağı