Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 20
GÖSTERGEBİLİMSEL İMGE ANALİZİ: ‘’ MUHSİNBEY FİLM AFİŞİ ÖRNEĞİ’’
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Senoryo ve yönetmenliği Yavuz Turgul’a ait olan Muhsin Bey filmi döneminin popüler kültürünü yansıtan bir eserdir. Filme konu olan arabesk kültür, kültürel değişim olgusunun sinemasal göstergebilim açısından değerlendirilmesine uygundur. Çalışmanın amacı dönem kültürünün sinemaya yansıyan yönlerini göstergeler aracılığıyla incelemektir. Araştırma kapsamında film afişinin göstergebilimsel analizi yapılmıştır. Göstergebilimsel analiz Barthes’ın göstergebilimsel yaklaşımı kullanılarak yapılmıştır. Barthes’a göre imgelemin anlamlandırma düzeyi düz ve yan olarak ikiye ayrılır. Düz anlam düzey olarak görülen ve gösterenden oluşurken; yan anlam ise gösterilendir. Gösterenin temsil ettiği şey düz anlam iken; göstergenin nasıl temsil ettiği yan anlam olarak nitelendirilir. Bu amaçla gösterge ve göstergeye ilişkin kodlar imgelem-anlam çözümlemesi şeklinde uygulanmıştır. Çalışmanın son bölümünde ise iletilmek istenen mesaj dilbilimci Seasure‟un göstergebilimsel analiz yöntemine göre yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

GÖSTERGEBİLİMSEL İMGE ANALİZİ: ‘’ MUHSİNBEY FİLM AFİŞİ ÖRNEĞİ’’
2021
Yazar:  
Özet:

The script and directory belongs to Yavuz Turgul, a work that reflects the popular culture of the film period. The Arabic culture, which is the subject of the film, is suitable for the evaluation of the phenomenon of cultural change from the point of view of the cinematic indicator. The aim of the study is to explore the aspects of period culture reflected in the cinema through indicators. In the framework of the study, a indicative analysis of the film poster was made. The indicative analysis was made using the indicative approach of Barthes. According to Barthes, the level of understanding of the image is divided into straight and side. The meaning of the meaning of the meaning of the meaning of the meaning of the meaning of the meaning of the meaning of the meaning of the meaning. What the indicator represents is a straight meaning while the indicator is defined as a side meaning as what the indicator represents. For this purpose, indicator and indicator codes are applied in the form of image-sensitive analysis. In the last part of the study, the message requested to be transmitted is interpreted according to the indicative analysis method of the linguist Seasure.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences