Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Nogaylarda Düğün Gelenekleri
2019
Dergi:  
Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nogaylar 16-17. yüzyıllarda Rusya, Osmanlı ve İran’daki Safevi Devletleri üçgeninde siyasi tarih bakımından önemli rol oynamış bir Türk topluluğudur. Bu topluluğun ikiye ayrılmasından sonraki zamanlarda çeşitli sıkıntılara uğrayan Nogaylar varlıklarını korumayı başarmışlar ve adetlerinde Türk kültürünün özellikle bozkır hayatına ait olan unsurlarını çok büyük ölçüde muhafaza etmişlerdir. Düğün törenleri de bu kültürün içinde önemli yer tutan unsurlar içinde bulunmaktadır. Bunun yanında Kuban Nogaylarının bazı geleneklerinin diğer Kafkas kavimlerinin geleneklerinden de etkilendiğini anlaşılmaktadır. Ele alınan bilgiler 19. ve 20. yüzyılın başında Nogaylar arasında cari olan bilgiler olup bu adetlerin zamanımıza kadar gelen süreç içinde bazı değişikliklere uğramış olması da tabidir. Nogayların yaşadıkları yerlerin aynı bölge olmaması ve dağınık bir biçimde yaşamakta olmalarından dolayı kendi içinde de adet yönünden farklılıklara da rastlanabilmektedir. Bu yazıda bütüncül bir şekilde bu adetlere bakılmış, çok ihtiyaç duyulmadığı hallerde bu farklılıklar ön plana çıkartılmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi