Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Yalıköy Deresi (Ordu) Balık Faunasının Tespiti Üzerine Bir Araştırma
2016
Dergi:  
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Ordu ilindeki Yalıköy Deresinde yaşayan balık türlerini tespit etmek için Haziran 2013-Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmadaki, tüm balık örnekleri farklı göz açıklığına sahip fanyalı ağlar, serpme ağlar, olta takımı ve “Samus 725 mp” elektroşoker cihazı kullanılarak yakalanmıştır. Örnekleme aktiviteleri sonunda 309 balık yakalanmıştır. Bu çalışmada 4 familyaya (Blennidae, Cyprinidae, Gobiidae, Salmonidae) ait 8 tür; Alburnus chalcoides (Güldenstädt, 1772); Barbus tauricus Kessler, 1877; Capoeta banarescui Turan, Kottelat, Ekmekçi ve İmamoğlu, 2006; Neogobius cephalarges (Pallas, 1814); Neogobius fluviatilis (Pallas, 1814); Salaria fluviatilis (Asso, 1801); Salmo labrax Pallas, 1814; Squalius cephalus (Linnaeus, 1758) tespit edilmiştir. Bu çalışmada S. cephalus, Yalıköy Deresi’nde % 38’lik oranla baskın balık türü olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Research on the Detection of the Fish Fauna
2016
Yazar:  
Özet:

This research was carried out between June 2013 and June 2014 to identify the species of fish living in the Yalıköy Derma in the Army province. In this study, all of the fish samples were captured using fanial networks, scraper networks, olta equipment and the "Samus 725 mp" electroshocker device. At the end of the sampling activities, 309 fish were captured. In this study, 8 species belonging to 4 families (Blennidae, Cyprinidae, Gobiidae, Salmonidae); Alburnus chalcoides (Güldenstädt, 1772); Barbus tauricus Kessler, 1877; Capoeta banarescui Turan, Kottelat, Breast and Imamoğlu, 2006; Neogobius cephalarges (Pallas, 1814); Neogobius fluviatilis (Pallas, 1814); Salaria fluviatilis (Asso, 1801); Salmo labrax Pallas, 1814; Squalius cephalus (Linnaeus, 1758) were detected. In this study, S. cephalus was identified as a dominant fish species by 38% in Yalıköy Deresi.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 251
Atıf : 908
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
72/135

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q3
168/239

Mühendislik Temel Alanı
Q3
59/114

Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi