Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Türkiye'deki Yeni Koronavirüs Salgınının İkinci Pik Döneminde Hemşirelerin COVID-19'a Yönelik Bilgi ve Tutum Düzeyleri
2021
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

bilgi düzeylerini ve tutumlarını analiz etmek ve bunun yanı sıra bilgi düzleri ile tutumları arasındaki yapısal ilişkiyi yapısal eşitlik modellemesi ile test etmektir. Gereç ve Yöntem: Araştırmada hastane tabanlı kesitsel çalışma deseni kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini İstanbul ilinde faaliyet gösteren uluslararası kalite ve akreditasyon belgesine sahip üç farklı özel hastanede çalışan hemşireler oluşturmuştur. Veriler yüzyüze ve online anket teknikleri birlikte kullanılarak bizzat araştırmacılar tarafından toplanmıştır. Değerlendirmeye alınan ve verilerin analizinde kullanılan toplam anket sayısı 390 dır. Verilerin analizinde SPSS 26 ve AMOS 24 paket programları kullanılmıştır. Nicel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Verilere, tanımlayıcı istatistikler, bağımsız örneklem t testi, ANOVA testi ve yapısal eşitlik modellemesi uygulanmıştır. Bulgular: Yapısal denklem analizi, hemşirelerin COVID-19 bilgi düzeylerinin COVID-19'a yönelik tutumları üzerindeki olumlu etkisinin kabul edilebilir bir uyum indeksine sahip olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca COVID-19'a yönelik bilgi düzeyi ile kadın cinsiyeti arasındaki ilişki anlamlı bulunmuştur. Sonuç: Genel olarak, araştırmaya katılan hemşirelerin COVID-19'a yönelik bilgi düzeyleri yüksek bulunmuştur ve COVID-19'u önlemeye ve sürecin kontrol altında tutulmasına yönelik daha iyimser bir tutum sergiledikleri görülmüştür. COVID-19'a yönelik bilgi düzeyindeki bir artış, COVID-19'un önlenmesi ve kontrol altına alınmasına yönelik daha iyimser bir tutum davranışında artışa neden olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Knowledge and Attitude Levels Of Nurses Towards Covid-19 In The Second Peak Period Of The Novel Coronavirus Epidemic In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study is to analyze the knowledge levels and attitudes of nurses towards COVID-19 during the second peak period of the COVID-19 epidemic in Turkey, as well as to test the structural relationship between knowledge levels and attitudes with structural equation modeling. Materials and Methods: The hospital-based cross-sectional study design was employed in the study. The population of the research consisted of nurses working in three different private hospitals operating in Istanbul, which have international quality and accreditation certificates. The data were collected by the researchers themselves by using face-to-face and online survey techniques. The total number of questionnaires that were evaluated and used in the analysis of the data is 390. SPSS 26 and AMOS 24 package programs were used in the analysis of the data. The quantitative research method was used. Descriptive statistics, independent sample t-test, ANOVA test and structural equation modeling were applied to the data. Results: Structural equation analysis revealed the direct effect positively of the nurses' COVID-19 knowledge level on attitude toward COVID-19 have an acceptable index of fit Furthermore, the relationship between the level of knowledge toward COVID-19 and female gender was found to be significant. Conclusion: In general, the level of knowledge of the nurses participating in the study about COVID-19 was found to be high and it was observed that they had a more optimistic attitude towards preventing COVID-19 and keeping the process under control. An increase in knowledge about COVID-19 has led to an increase in the behavior of a more optimistic attitude towards prevention and control of COVID-19.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.856
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi