Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Ağaçlandırma Çalışmaları Üzerinden Geçen Zamanın Toprak Özellikleri ve Azot Mineralizasyonu Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi (Giresun-Şebinkarahisar Örneği)
2020
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı: Bu çalışmada, sarıçam ağaçlandırma sahalarında zamanın bazı toprak özelliklerine ve azot mineralleşme potansiyeline olan etkilerinin ortaya konması amaçlanmıştır. Materyal ve yöntem: Çalışma, Şebinkarahisar Orman İşletme Şefliğinde ağaçlandırma sahalarında gerçekleştirilmiştir. Toprak örnekleri, ağaçlandırma faaliyeti yapılmamış sahadan(kontrol) 1, 5 ve 20 yıllık ağaçlandırılmış alanlardan iki derinlik kademesinden (0-15 cm ve 15-30 cm) alınmıştır. Toprak örneklerinde bazı fiziksel ve kimyasal analizler ve bunun yanında azot mineralizasyon ölçümleri yapılmıştır. Temel sonuçlar: Ağaçlandırma sonrası geçen sürenin, toprak özelliklerinin değişimi üzerinde istatistik olarak önemli düzeyde etkili olduğu belirlenmiştir. şöyleki, kum ve C/N oranı ağaçlandırma ile azalırken, kil hacim ağırlığı ve pH ise artmıştır. Net mineralleşme verileri bakımından dikim zamanı üzerinden geçen sürenin etkisi istatistik düzeyde önemsiz çıkmıştır. İnkübasyon koşullarının eşit olması dikim zamanındaki farklılığı engellemiştir. Araştırma vurguları: Bu çalışma ile birlikte hem erozyona duyarlı alanlardaki ağaçlandırma çalışmaları sonucunda toprak üzerindeki değişimler ortaya konulmuş hem de potansiyel erozyon sahalarının iyileştirilmesinin gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Determination The Effects Of The Post-afforestation Elapse On Soil Properties and Nitrogen Mineralization (giresun-sebinkarahisar Case)
2020
Yazar:  
Özet:

Aim of study: In this study, it is aimed to reveal the effects of time on some soil properties and nitrogen mineralization potential in scotch pine afforestation areas. Material and methods: The study was carried out in the afforestation areas in Şebinkarahisar Forest Management Directorate. Soil samples were taken from two depth levels (0-15 cm and 15-30 cm Soil samples were taken from afforestation areas (afforested 1, 5 and 20 years ago) and adjacent unforested(control) areas. Some physical and chemical analyzes as well as nitrogen mineralization measurements were done in the soil samples. Main results: It was determined that the period after afforestation has a statistically significant effect on the change of soil properties. Thus, while the sand and C / N ratio decreased with afforestation, clay, bulk density and pH increased. The difference in the effect of the time passed over planting times in terms of net mineralization data in nitrogen mineralization was found to be statistically insignificant. Equal incubation conditions prevented the difference in planting time. Highlights: With the study, changes in soil properties have been revealed through afforestation studies in areas that are sensitive to erosion and the necessity of improving potantial erosion sites has emerged.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.473
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi