Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Çeşitli Klinik Örneklerden İzole Edilen Enterococcus Faecalis ve Enterococcus Faecium Suşlarının Antibiyotik Direnci
2011
Dergi:  
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Bu çalışmada 2007-2010 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’na çeşitli kliniklerden gönderilen 158 numuneden izole edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının antibiyotik duyarlılıklarının in-vitro belirlenmesi amaçlanmıştır. YÖNTEMLER: Kültürü yapılmak üzere gönderilen örnekler Koyun Kanlı Agara ve EMB agara ekilmiştir. 37°C’de 18-24 saat inkübasyon sonunda Gram pozitif kok görünümünde, katalaz testi negatif, PYR testi olumlu koloniler elde edilmiştir. Bu suşların, VİTEK 2 (bioMerieux, Fransa) yöntemiyle tanımlanmış ve CLSI standartlarına uygun olarak antibiyotik duyarlılıkları saptanmıştır. BULGULAR: E.faecium suşlarının %59’u idrardan, %23’ü yara örneklerinden izole edilmiştir. 158 numuneden 96’sında E.faecium, 62’sinde E.faecalis suşu izole edlmiştir. Her iki suş da numunelerden neredeyse aynı oranlarda izole edilmiştir. Buna göre E.faecalis suşu yapılan çalışmalar sonucunda ampisilin, klindamisin ve trimetoprim/sulfametoksazole %100 dirençli bulunmuştur. Vankomisin ve teikoplanin direnci E.faecalis için saptanmazken, E.faecium için sırasıyla %7 ve %6 oranında bulunmuştur. Linezolid direnci de her iki suş için oldukça düşük oranda bulunmuştur. Bu çalışmada enterokok suşları en sık çocuk hastalıkları (%34) ve cerrahi kliniklerinden (%27) laboratuarımıza gönderilen numunelerden izole edilmiştir. SONUÇ: : Sonuç olarak, vankomisin, teikoplanin ve linezolidin diğer antibiyotiklere göre daha çok yüksek duyarlılığa sahip olduğu gözlenmiştir ve tedavide kullanımı uygun bulunmuştur. Fakat direnç oranları gözardı edilmemeli ve hastanelerin kendi antibiyogram değerlendirmelerine göre antibiyotik kullanım politikası oluşturmaları gerekmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 796
Atıf : 2.109
2023 Impact/Etki : 0.062
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi