Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
The effect of different chelating agents on the push-out bond strength of proroot mta and endosequence root repair material
2019
Dergi:  
European Oral Research
Yazar:  
Özet:

Purpose This study aimed to evaluate the effects of 17% ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA), 7% maleic acid (MA), and 10% citric acid (CA) on the push-out bond strength of ProRooT MTA and Endosequence Root Repair Material (ERRM) putty. Materials and Methods Eighty single-rooted extracted human teeth were instrumented to obtain a standardized immature teeth model. Based on the chelating agents tested, the specimens were randomly divided into three experimental groups: Group 1 (17% EDTA), Group 2 (7% MA), Group 3 (10% CA), and Group 4 (Positive Control) (n=20 for each group). Each group was further classified into two subgroups: Group A (ProRoot MTA) and Group B (Endosequence Root Repair Material (ERRM) putty) (n=10 for each subgroup). After irrigation and placement of cements, teeth were stored at 37°C and in 100% humidity for a week. A total of 240 dentine discs (three discs per teeth) were obtained and subjected to push-out assay. Data was analyzed using two-way analysis of variance and Tukey’s post hoc t-test. Results Both types of chelating agent and calcium silicate-based cement were significantly associated with the push-out bond strength values. The push-out bond strength was significantly less for CA as compared to EDTA or MA. ERRM had higher bond strength values than ProRoot MTA (p<0.05). Conclusion The use of chelating agents increased the push-out bond strength of CSC. Regardless of tested chelating agents, ERRM had higher bond strength values than ProRoot MTA.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










European Oral Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 548
Atıf : 344
European Oral Research