Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 14
Türkiye’den Suriye’ye Gerçekleşen Göçlerin Tarihsel Boyutu
2020
Dergi:  
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anadolu, dünyanın neredeyse her yanından göç alan bir bölge olmasına rağmen, 2011 tarihine kadar, buradan Suriye’ye göç eden insanlar olmuştur. Anadolu’da kurulan ilk medeniyetlerden itibaren bölgeden Suriye’ye akınlar olmuş, Suriye’de, Hititlerden Perslere, Bizanslılardan Araplara kadar çok sayıda medeniyet hakimiyet kurmuştur. Bölgenin Selçuklular tarafından fethedilmesiyle Türkler, Orta Asya ve Anadolu’dan Suriye’ye göç ederek bölgede önemli bir etnik nüfus haline gelmişlerdir. 1516 yılında Suriye, Osmanlı Devleti’nin hâkimiyeti altına girmiş, 1918 yılına kadar Osmanlıların himayesinde kalmıştır. Bu dönemde de başta Türkmenler, Çerkesler, Kürtler ya da gayrimüslim azınlıklar olmak üzere çok sayıda insan Anadolu topraklarını terk ederek Suriye’ye yerleşmiştir. Bazen zorunlu bazen gönüllü olarak ortaya çıkmış olan bu göçlerinbüyük etkenlerden birisi devletin güvenlik gerekçesine dayalı iskan politikalarıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi